Разом до Перемоги! У Кропивницькому відбувся благодійний освітянський марафон

Субота, 1 жовтня 2022 13:08

Кропивницькі педагоги наближають перемогу не лише формуючи освічену, патріотичну, свідому свого коріння і націлену на майбутнє сильної й незалежної України молодь. Вони ще й воїни, волонтери, громадські діячі. Так, нині зброю до рук взяли 38 вчителів і працівників навчальних закладів міста.

Тож сьогодні, 01 жовтня, з нагоди Дня працівників освіти у Кропивницькому відбувся благодійний марафон «Разом до Перемоги!».

За ефективну організацію освітнього процесу в умовах воєнного часу, значний внесок у створення мережі закладів, які опікуються вимушеними переселенцями, організаційний супровід обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2022» майже пів сотні директорів, вчителів та асистентів вчителя, практичних психологів, керівників гуртків, бібліотекарів, творчих і технічних працівників міських закладів освіти відзначили грамотами Кропивницької міської ради та виконавчого комітету, подяками Департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації, грамотами управління освіти  Кропивницької міської ради.

Серед нагороджених — учениця 8-В класу ліцею «Максимум» Глафіра Терентьєва. З перших днів війни вона долучилася до волонтерської спільноти “Вулик”. Всі канікули і зараз, після завершення шкільних занять, чи не щодень, як на роботу, приходить до майстерні й на рівні з дорослими шиє для військових футболки, балаклави, шапки та термобілизну. За словами наставників Глафіри, працює вона чи не краще і швидше за досвічених швачок. Талановита дівчина також захоплюється музикою — грає на скрипці.

Традиційну щорічну міську педагогічну премію імені Василя Сухомлинського отримали п’ятеро вчителів, котрі служать у лавах Збройних сил України. Колективи Ліцею імені Тараса Шевченка, Навчально-виховного об’єднання №16, Ліцею «Сокіл», Навчально-виховного об’єднання «Вікторія-П» та Ліцею «Науковий» пишаються своїми колегами, які стали лауреатами премії і нині

боронять країну від рашистської нечисті.

Нагороди освітянам вручили керівник апарату Кіровоградської обласної військової адміністрації Василь Смаглюк, заступник міського голови Кропивницького Сергій Колодяжний та начальниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко.   

Для педагогів, які служать в ЗСУ, організували благодійний збір коштів. Гості свята також долучилися до поповнення скриньки з красномовною назвою “Освітянський дрон”.

Цього дня креативний простір Атмосфера МИР2.0. презентував учасникам заходу локації “Смак перемоги”, “Ярмарок для ЗСУ”, “Майстер-клас для патріотів”, а творчі колективи міста подарували присутнім яскраву концертну програму.

Усі новини