Регіональний фонд підтримки підприємництва пропонує фінансову допомогу суб’єктам малого і середнього бізнесу

Понеділок, 11 березня 2019 15:55

Регіональний фонд підтримки підприємництва у Кіровоградській області оголошує про відбір бізнес - проектів суб'єктів малого та середнього підприємництва для надання фінансової підтримки.

Як повідомили в департаменті з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради Кропивницького, фінансова підтримка на реалізацію бізнес - проектів за рахунок коштів обласного бюджету надається суб'єктам малого та середнього підприємництва, які зареєстровані у Кіровоградській області безвідсотково на зворотній основі, терміном до 3-х років, для впровадження бізнес-проектів за принципом мікрокредитування, за умови цільового використання коштів, обов'язкового їх повернення та оформлення договорів гарантії повернення коштів.

В рамках Програми розвитку малого і середнього підприємництва у м. Кіровограді на 2016-2020 роки на реалізацію заходу «Фінансування пріоритетних сфер розвитку підприємництва» на надання фінансової допомоги суб’єктам підприємницької діяльності для впровадження інвестиційних бізнес-проектів за пріоритетними напрямками розвитку за умовами співфінансування з Регіональним фондом підтримки підприємництва у Кіровоградській області у 2019 році за рахунок коштів міського бюджету м.Кропивницького передбачено 70,0 тис.грн, які надаються на безповоротній основі.

Крім того, Регіональним фондом підтримки підприємництва у Кіровоградській області надається фінансова допомога на безповоротній основі для здешевлення кредитів, отриманих у банківських установах для впровадження бізнес-проектів, у межах часткової компенсації суми відсотків по кредиту (не більш ніж 100 відсотків облікової ставки Національного банку України, що діяла на дату укладення кредитного договору).

До участі у відборі допускаються бізнес-проекти, які передбачають створення нових робочих місць та відповідають пріоритетним напрямкам регіонального розвитку, зокрема:

  • впровадження інноваційних, екологічних та енергозберігаючих технологій;
  • виробництво інноваційної продукції, товарів і послуг;
  • створення нових або розширення діючих виробництв з переробки сільськогосподарської продукції, виробництва продовольчих і непродовольчих товарів, інших видів продукції, товарів і послуг;
  • створення чи модернізація (реконструкція) овочесховищ;
  • розвиток овочівництва, садівництва;
  • розвиток та підтримка малого підприємництва у сільській місцевості, зокрема, закладів побутового обслуговування, сільського зеленого туризму тощо;
  • створення сімейних ферм, тваринницьких комплексів;
  • створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

З переліком документів для участі у відборі та умовами участі можна ознайомитися на сайті "Кіровоградщина бізнесова" та у Регіональному фонді підтримки підприємництва у Кіровоградській області за адресою:25006, м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи (колишня Тімірязєва),84, кімн. 417, 419, контактний телефон/факс: (0522) 24 08 86 (електронна адреса: rfpp@email.ua) та у департаменті з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Міської ради міста Кропивницького, вул. Велика Перспективна, 41, кімн.402, контактний телефон (0522) 36 13 35.

Усі новини