Ремонт доріг і благоустрій території – першочергова зона відповідальності комунальних служб Кропивницького

Вівторок, 12 липня 2022 13:20

У Кропивницькому продовжують виконуватися роботи з відновлення дорожнього покриття на вулицях міста. Як повідомив заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради сьогодні, 12 липня, упродовж минулого тижня  дорожники КП "Універсал 2005" працювали з гарячим асфальтом на проїжджій частині доріг Балашівки та Новомиколаївки. 

- Сьогодні, на жаль, асфальтовий завод не працює. Очікується, що він почне виробляти продукцію у четвер – п’ятницю. Необхідно тримати на контролі ситуацію і у разі відновлення постачання асфальту – працювати за планом, - наголосив Олександр Мосін. - У той же час, установка УЯР не повинна зупинятися: у нас визначені місця виконання ямкового ремонту. Першочергово – це маршрути руху великогабаритного громадського транспорту та магістралі з пожвавленим автомобільним рухом.  Дорожників чекають по вулиці Холодноярській. Вони мають також приділити особливу увагу вулицям Преображенській та Героїв Маріуполя – тут інтенсивний рух і є порушене асфальтове покриття.

В останній тиждень, звернув увагу заступник міського голови, містяни скаржаться на велику кількість сміття, яке не прибирається по декілька днів у зелених зонах міста. Кропивничани сфотографували і прислали  світлини з купами сміття у парку Перемоги і на набережній від Ковалівського мосту до центральної частини міста.

На фотографіях, зроблених декілька днів поспіль видно переповнені урни, розкидане сміття, яке не прибирається довгий час.

- Прошу інспекцію з благоустрою приділити додаткову увагу  зеленим зонам міста, а КП "Благоустрій" збільшити кількість прибирань сміття у місцях відпочинку, - доручив Олександр Мосін. -  Також необхідно контролювати покіс бур'янів на території обласного центру. Після дощів вони знову пішли в ріст.

За результатами об’їзду території міста Олександр Мосін звернув увагу управління містобудування та архітектури на збільшення кількості білбордів, за якими перестали слідкувати власники реклами: знову з’явилися обірвані постери, сміття під рекламними конструкціями.

- Прошу наполегливо проводити з власниками рекламного бізнесу роз’яснювальну роботу, - відзначив посадовець. - Необхідно також продовжувати контролювати сплату рекламними агенціями платежів до міського бюджету. Одна справа – якщо йдеться про соціальну рекламу, тут ми надаємо преференції рекламникам. Але якщо агенція веде комерційну діяльність – має дотримуватися і фінансової дисципліни. Можна іти назустріч підприємцям у складний період, але шляхом реструктуризації боргу за умови дотримання графіка його погашення.

Усі новини