Ремонт вулиці Вокзальної у максимально активній фазі — містянам необхідно готуватися до змін руху автотранспорту

Понеділок, 9 серпня 2021 13:10

Капітальна реконструкція вулиці Вокзальної на щоденному контролі у міського голови Андрія Райковича. Про хід робіт, а в цьому контексті і про низку доручень, говорив очільник міста і під час щопонеділкової наради сьогодні, 9 серпня.

- Вулиця Вокзальна — це стратегічна магістраль, що з'єднує два береги міста і великі житлові масиви. Всі роботи тут повинні бути виконані якнайкраще: якщо вже взялися за ремонт, то повинні виконати,  щоб потім не повертатись. І до середини вересня перший етап робіт повинен бути завершений. Зараз весь процес пов'язаний із виконанням інженерних робіт. А наступний етап —  це будуть тротуари, велодоріжки, освітлення, турнікетна частина, - зазначає Андрій Райкович.

Фінансовий ресурс, виділений на ремонт Вокзальної, значний — 73 млн. грн., це навіть більше, як зауважив сам міський голова, ніж було витрачено на будівництво арки, тому про освоєння коштів на всіх етапах ремонту буде прозвітовано перед громадою.

Звернув увагу міський голова і на загрозливе будівництво, що розгорнули впритул до мосту на Вокзальній. Андрій Райкович доручив перевірити на яких підставах була виділена земля у природоохоронній зоні і припинити будівництво на підпорах мосту.

Ремонт Вокзальної перейшов у максимально активну фазу, тому міський голова звернувся до автомобілістів, до жителів Кропивницького в цілому з проханням із розумінням поставитися до всіх заходів з обмеження руху, що вживатимуться на цій міській автомагістралі.

- Нас чекає суттєве ущільнення руху транспорту, з подальшим його обмеженням по Вокзальній. Іншого способу немає, якщо ми всі хочемо отримати якісно укладене покриття. Усім службам — максимально розвести рух транспорту, а автомобілістам - трохи потерпіти, - наголосив Андрій Райкович.

- Хотів би, щоб мене зрозуміли всі: містяни, журналісти, активісти, поліцейські: у Кропивницькому немає зайвих паралельних шляхів, зайвої потужної комунальної техніки, додаткових фінансів. Немає, на жаль, і великих підприємств, які б запропонували підтримку, як колись було. Тому так складно і не так швидко, рухаються великі ремонти як хочеться.

Разом з тим, звернув увагу міський голова і на інші відрізки доріг, де також ведуться ремонтні роботи або ж вони на черзі.

- Дорога до МСЧ-19 практично готова, там стелиться верхній шар асфальту. Але потрібно переговорити з підрядником, з квартальними, а ті, в свою чергу з мешканцями, щоб після завершення робіт гуртом там провели суботник уздовж дороги. Щоб трохи “духу” міста туди потрапило, щоб люди розуміли, що це для них же зроблено. Бо все в купі: новий асфальт, новий тротуар, засохле бадилля з городів, амброзія, сміття, залишки щебню. Дорога-це ж певний маркер цивілізації.

Очільник міста вимагає розпочати роботи і по вулиці Василя Нікітіна. Згадав він про проспект Промисловий, і максимальний контроль за рухом вантажівок цією дорогою.

І насамкінець Андрій Райкович доручив зрізаний асфальт з Вокзальної  використовувати на поточні локальні ремонти

- І на завершення цього блоку питань - управління ЖКГ, зрізаний асфальт - нагадую спочатку зібрати, а потім - передбачити на поточні локальні ремонти. Мені на сторінку від людей вже надійшло чимало прохань: вулиця Глінки - 400м, від Межового до вул. Нижньої. Завадівка, Балашівка. Проїдьте, визначтесь, це солідний шматок. Провулок Щербаківський, 22 - у дворі просять підлатати ями. Теж подивіться вул. Волохова 9/1, недалеко від Вокзальної. Прошу обстежити і включити ці адреси в додаткову роботу.

Усі новини