Результати другої публічної консультації: 83,6% громадян за пісочниці із закритим дахом

Вівторок, 13 листопада 2018 14:29

Сьогодні, 13 листопада, відбулась прес-конфенція регіонального координатора всеукраїнської кампанії "Задай курс владі" Інституту "Республіка" Анатолія Стояна. Він поінформував журналістів про результати другої публічної консультації , яка проходила за підтримки міської ради з 23 жовтня по 7 листопада.

- Публічна консультація – це простий і доступний метод, який дає можливість владі дізнатися думку громадян, а громадськості взяти участь у прийнятті рішень на місцевому рівні з важливих питань суспільного значення, – зазначив Анатолій Стоян. На розгляд публічної консультації виносилися питання, що стосується відкритих дитячих пісочниць у Кропивницькому. Моніторинг дитячих пісочниць показав, що в місті є такі пісочниці, які знаходяться у занедбаному стані та небезпечні для дітей.

Аби дізнатися думку громадян з цього приводу на розгляд публічної консультації виносилося два питання. Перше - ремонт вже встановлених відкритих пісочниць, а саме усунення існуючих пошкодженнь, відновлення фарби на них. Друге - заміна старих пісочниць на закриті нові з дахом.

Визначення пріоритетного варіанту відбувалося за допомогою електронного сервісу «Ваша Думка» та на офіційному веб-сайті міської ради у створеній рубриці «Публічна консультація», а також шляхом анкетного опитування під час зустрічей з громадянами, які проводили представники Інституту «Республіка» в Кропивницькому.

За інформацією Анатолія Стояна за результатами публічної консультації, в якій взяли участь 467 осіб (273 офлайн та 194 онлайн), 228 (83,5%) громадян висловили свою думку на користь варіанту із заміною на закриті з дахом, встановлення нових конструкцій з накриттям, а 45 (16,5%) осіб були за те, щоб відремонтувати наявні відкриті пісочниці.

Фото: https://yuzhny.pb.org.ua/projects/archive/58/show/2

Усі новини