«Рік лютневої люті»: нову книгу презентували у кропивницькому музеї І.К. Карпенка-Карого

Середа, 12 липня 2023 16:58

У вівторок, 11 липня, до “зеленої зали” Літературно-меморіального музею І.К. Карпенка-Карого ‒ Карпенкового саду ‒ завітали керівниця обласного літературного об’єднання «Степ» імені Віктора Погрібного Ольга Полевіна та членкині цієї організації Олена Трибуцька, Ніна Даниленко, Галина Суржок та Тетяна Микитась зі своїм новим творчим доробком ‒ книгою «Рік лютневої люті».

Це своєрідна хроніка подій, думок, переживань та сподівань, якими українці живуть від лютого 2022 року і донині. Цінність цієї книжки у тому, що мовою художнього слова в віршах, оповіданнях та есе автори передали емоції та думки нашого воєнного сьогодення.

До збірки «Рік лютневої люті» увійшли вірші: Олександра Архангельського «Ховають кожен день свого когось, стають в містах і селах на коліна», «Вороння», «Лиш одного бажаю московітам»; Ольги Полевіної «Маленькі кримські кипариси», «Які – не знаю – в неї очі»; Людмили Юферової «Дрижать – гудуть степи», Назарія Назаріва «Тьма», «Білогруді леви гуляють полем», «Тим, хто загинув 2022-го» та ін.

На презентацію запросили курсантів Донецького державного університету внутрішніх справ, однак спершу для дівчат та хлопців провели екскурсію музеєм.

Членкині літературного об’єднання не тільки знайомили молодь зі своїми творами, а  й радили їм у вільний від навчання час реалізовувати свої таланти у різноманітних творчих спілках, якщо хтось із них має письменницький хист.

За традицією музейники подарували «степівчанам» афішу заходу. Учасники зустрічі натомість на згадку сфотографувалися у Карпенковому саду.

Усі новини