«Є-робота»: у Кропивницькому ЦПП вивчали можливості державної програми для студентської молоді та викладачів

Понеділок, 26 лютого 2024 16:51

У Кропивницькому Центрі підтримки підприємництва відбувся тренінг «Можливості державної програми «Є-Робота» для студентської молоді та викладачів.

Запит надійшов від очільників університетів та коледжів обласного центру. На початку зустрічі начальник управління економіки департаменту з питань економічного розвитку Ломова Тетяна презентувала Програму розвитку малого і середнього підприємництва у Кропивницькій міській територіальній громаді на 2024-2026 роки.

Учасники тренінгу ознайомилися з правилами подачі заявок на отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу.

Як отримати фінансування, які є нюанси в цій програмі та в чому особливості гранту — розповіла начальниця управління реалізації політики зайнятості обласного центру зайнятості Тетяна Кеслер. Вона надала детальну інструкцію для подання заявок: хто може отримати, який розмір гранту та які умови, термін подання заявок.

Заяви подаються через портал Дія разом з бізнес-планом. Сума залежить від кількості створених робочих місць працівників. Обов’язкова безперервна діяльність бізнесу та сплата податків впродовж щонайменше трьох років із моменту отримання грошової виплати.

Під час зустрічі учасники дізналися про помилки, які найчастіше допускають  при написанні грантових заявок, що зменшує шанси на отримання фінансування ще на етапі технічного відбору.

Учасники зустрічі подякували центру зайнятості за готовність ділитися знаннями, надавати практичні поради та пояснювати особливості участі в грантових програмах від урядового проєкту «Є-Робота».

Також у Центрі підтримки підприємництва учасники можуть отримати безоплатну консультацію щодо формування описової частини грантової заявки. У кінці березня в Центрі відбудеться практикум з написання бізнес-плану, тож слідкуйте за анонсами.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28