«Рок над Інгулом» лунатиме у Кропивницькому на День незалежності України

Вівторок, 18 серпня 2020 16:13

З нагоди визначних дат - Дня Незaлежності України та тa Дня Державного Пpaпоpа України у Кpопивницькому відбудуться низка святкових зaходів. З програмою святкування ознайомили начальники управління з питань внутрішньої політики Оксана Горбенко і управління культури і туризму Анна Назарець під час брифінгу у міській раді Кропивницького сьогодні, 18 серпня.

Традиційно, 23 серпня, в обласному центрі біля пам’ятника Тарасу Шевченку буде урочисто піднятий Державний Прапор України. Українські прапори до знаменної дати майорітимуть також у Ковалівському парку біля пам’ятного знаку уславленим кіборгам, що поклали своє життя за свободу і незалежність свого народу та над будівлею готелю “Україна» у середмісті. Оксана Горбенко закликала керівників підприємств, установ та організацій Кропивницького, усіх містян долучитися до святкування Дня Державного Прапора України і підняти державні знамена над будівлями на території всього міста.

День Незалежності у Кропивницькому розпочнеться із авто-мотопробігу. Шанувальники автоспорту о 9.30 стартують від Гаю десантників і фінішують на площі перед міською радою. Тут свято продовжать урочистості із нагородженням кропивничан, які зробили значний внесок у розвиток держави і рідного міста, хто захищає сьогодні кордони країни у сучасній російсько-українській війні. На майдані буде облаштована

фотозона в українських національних кольорах та відбудеться акція «Прапор у кожну родину».

Дев’ята Хода вишиванок розпочнеться о 17.00 в обласному центрі від пам’ятника Янголу-охоронцю і завершиться на площі Героїв Майдану. Але організатори свята рекомендують кропивничанам рухатися далі – на Козачий острів, де о 18.00 на повну силу зазвучить перший рок-фестиваль "Рок на Інгулі". У програмі концерту виступи популярних місцевих колективів "Cardio", "Inside the sound", “UP and UP” та “Stormbringer”.

- Вхід на фестиваль безкоштовний, але необхідно обов’язково враховувати необхідність дотримання умов карантину. На вході усім гостям вимірюватимуть температуру і тим, хто пройшов скринінг, видаватимуть браслет на руку, - відзначила Анна Назарець. – Варто також взяти із собою каремати, щоб зручно облаштуватися на траві.

Усі новини