Ромів Кропивницького запросили до участі у проекті «Громадський бюджет»

Понеділок, 28 серпня 2017 16:59

Сьогодні, 28 серпня, у міській раді Кропивницького відбулася зустріч робочої групи з питань координації дій щодо створення належних умов для захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини з представниками Міжнародної благодійної організації «Ромський жіночий фонд «Чіріклі».

У розмові взяли участь заступник міського голови Наталія Дзюба, начальник відділу сім’ї та молоді міської ради Людмила Дорохіна, керівники та спеціалісти  управління освіти, відділу з питань внутрішньої політики та управління охорони здоров`я  міської ради, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Учасники зустрічі обговорили питання інтеграції ромської національної меншини в українське суспільство, у тому числі освіти ромів, надання медичних послуг та соціальної допомоги. Особливу увагу представники Міжнародної благодійної організації «Ромський жіночий фонд «Чіріклі» звернули на питання реєстрації, відновлення документів, отримання свідоцтв про народження ромами, на проблему житла для ромських громад та ризик виникнення соціальних конфліктів між ромським населенням та місцевими мешканцями і способи їх попередження.

Також під час зустрічі був представлений проект «Партнерство для всіх», участь в якому можуть брати всі громадські організації міста. Представники фонду розповіли про тренінги для ромів з тематики співпраці з місцевою владою, порядок отримання медичних і соціальних послуг, конкурси та гранти, онлайн-курси спрямовані на вміння працювати з представниками ромського населення в соціальному напрямку.

З метою заохочення ромського населення до активних дій представникам ромської громади запропоновано взяти участь у міському конкурсі проектів «Громадський бюджет».

Усі новини