Розвиток транспортної інфраструктури Кропивницького – пріоритет у діяльності міської влади

Понеділок, 4 листопада 2019 14:02

Рух громадського транспорту у Кропивницькому продовжує упорядковуватися. Це відзначив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 04 листопада.

У Кропивницькому активно вводяться в експлуатацію нові дороги,  здійснюється капітальний ремонт існуючої мережі, приступив до роботи сучасний  новий габаритний транспорт. Розвиток громадського транспорту був і залишається пріоритетом у діяльності команди міського голови.

Сьогодні в обласному центрі на маршрутах  вже працюють  60 нових автобусів та тролейбусів, які зробили перевезення пасажирів у Кропивницькому значно комфортнішими та якіснішими. Проте самим водіям великогабаритного транспорту курсувати містом не завжди зручно.

- Тролейбусу чи автобусу, особливо в центрі, щоб висадити пасажирів чи здійснити посадку, треба бути еквілібристом! Прямо сьогодні на моїх очах, маршрутчик нашому тролейбусу відбив дзеркало! Так не годиться! Маршрутки одна попереду іншої, гонки влаштовують, - акцентував увагу Андрій Райкович. - Я звертаюся до патрульної поліції, до служби організації руху. Вийдіть на вулиці, на зупинки. Моніторте ситуацію. Боротись за пасажирів треба не таким чином! Лише комфортними перевезеннями, лише такою може бути конкуренція!

У місті триває період збирання і вивезення опалого листя, а зовсім скоро на вулиці Кропивницького виїде снігоочищувальна техніка. Забезпечити безперебійну роботу комунального транспорту під час прибирання проїжджих частин доріг – пряме завдання патрульної поліції. Для цього на міських магістралях необхідно встановити передбачені правилами дорожнього руху спеціальні знаки із визначеним терміном заборони стоянки автомобілів і неухильно контролювати дотримання водіями їх дії.

Крім того, на території міста будуть про інвентаризовані усі дорожні знаки, відповідно до затвердженої схеми руху. Там де необхідно, вони будуть замінені – поставив завдання Андрій Райкович. Усі роботи необхідно завершити до морозів.  

- Встановити дорожні знаки необхідно грамотно, відповідно до правил і реальної ситуації. Місто зробило і практично завершило усі великі заплановані дорожні об'єкти. Тому увесь необхідний набір дорожньої інфраструктури: розмітки, знаки, зупинки теж повинні забезпечити, - наголосив очільник міста. - До речі, я не забув про зупинку на Центральному ринку. Ми обіцяли народу ще з літа встановити укриття над лавочками. Її, звичайно міг би облаштувати зі своїх прибутків і сам ринок. Але, якщо це торгівельне підприємство не демонструє соціальної відповідальності, місто зведе у цьому місці потрібну людям зупинку. Даю 10 днів на розробку проекту і виконання робіт. а кропивничани будуть бачити, хто чого вартий і на кого можна розраховувати.

Усі новини