Рятувальники попереджають: купатися на пляжах Кропивницького небезпечно!

Середа, 12 червня 2019 16:57

Сьогодні, 12 червня, фахівці управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради спільно з представником управління ДСНС в області здійснили рейд несанкціонованими пляжами Кропивницького. Головна мета рейдової групи — інформувати відпочивальників про стан річкової води, яка не відповідає санітарним нормам, а також нагадати про важливість дотримання правил безпечної поведінки під час купання.

- Такі рейди ми проводимо регулярно, попереджаємо містян, що вода не відповідає встановленим санітарним нормам по хімічним та бактеріологічним показникам, а також встановлюємо відповідні інформаційні таблички, - повідомив заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олексій Гненний. - У Кропивницькому жоден стихійний пляж не відповідає санітарним нормам.

За результатами досліджень проб річних вод в обласному центрі, яке проводили фахівці Кропивницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби, показники вмісту ртуті перевищують природний фон.

Рейдова група відвідала три улюблені місця відпочинку кропивничан: “Новомиолаївський пляж”, річку Сугоклея у парку Перемоги та «Ковалівський пляж». Біля кожного місця купання фахівці встановили таблички про заборону купання та роздали інформаційні бюлетені про правила безпеки на воді.

Усі новини