Санітарний порядок і благоустрій на ринках Кропивницького – запорука здоров’я мешканців міста

Четвер, 11 березня 2021 17:24

Питання дотримання на ринках Кропивницького правил благоустрою, санітарних, протипожежних протиепідемічних норм  виявилося у центрі обговорення під час робочої наради у Кропивницькій міській раді у четвер, 11 березня.

Учасниками наради, організованої департаментом з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради, стали  керівники і власники ринків міста.

Начальник управління торгівлі та побутового обслуговування населення департаменту Алла Козлова звернула увагу директорів на естетичний стан ринків та їхнє оснащення.

- Управління провело обстеження ринків міста. На жаль, по всіх територіях є недоліки, які необхідно усунути. На багатьох ринках необхідно замінити чи оновити вивіски, привести в належний стан прилавки, торгові павільйони, урни, прибрати сніг, - відзначила Алла Козлова.

Керівникам ринків поставлене завдання протягом місяця  навести лад на території ринків з благоустроєм території.

Начальник Кропивницького міськрайонного відділу УДСНС України в області Валерій Жилін акцентував увагу на тому, що на території більшості ринків міста спостерігається ущільнена забудова торговельними павільйонами.      

- На багатьох з них не дотримуються протипожежні норми. Доцільно звернутися до проектних організацій аби привести території ринків до безпечного стану. До того ж, за порушення правил технічної безпеки збільшились суми штрафів, - нагадав Валерій Жилін.

- В Україні зросла кількість пожеж. Тож, мова йде, перш за все,  про збереження життя, безпеки працівників та покупців ринків, - підкреслила  директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради Ніна Рахуба. - Нам є над чим працювати. Наведімо  порядок на території ринків.

Під час наради начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кропивницького управління Юлія Івановська нагадала керівникам про необхідність неухильного дотримання масочного режиму та протиепідемічних заходів на території ринків під час карантину.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13