Селище Нове перетворюється на повноцінний мікрорайон Кропивницького

Понеділок, 16 березня 2020 16:47

Минулого тижня міський голова Андрій Райкович здійснив  робочу поїздку територією мікрорайону Нового. А сьогодні, 16 березня, під час апаратної наради, очільник міста прокоментував результати своєї інспекції.

Разом із старостою селища Сергієм Денисенком міський голова пройшовся дворами, побував у ЗОШ № 10, дитячому центрі “Юність”, біля гуртожитків. За результатами обстеження мікрорайону і спілкування з його мешканцями Андрій Райкович поставив перед старостою низку завдань.

- По - перше, Нове треба добре прибрати. Центр в целофанових пакетах, території, де людські городи - в пляшках і в торбинках, - зробив зауваження Андрій Райкович. - Новенці кажуть, що сміття з баків почали вивозити активніше, але негабаритне лежить тиждень-два. Я почув, що воно вивозиться один раз на два тижні. Добре, але мешканці тих будинків повинні знати, що 1 і 3 п'ятниця — можна складати негабаритні побутові відходи лівій стороні селища, а на 2 і 4 тиждень – правій, а не складувати купи на півмісяця. Напишіть оголошення і люди знатимуть.

Головне ж завдання на сьогодні – відремонтувати дорогу, що веде до Нового. Заступник міського голови Олександр Вергун та головне управління ЖКГ отримали доручення готувати документи на виконання поточного ремонту дороги.

- Там ходить наш новий транспорт! Дороги немає практично від бетонки до кінця Нового. Критичні ями необхідно  дорожникам КП“Універсал-2005 залатати негайно, погода це дозволяє, - підкреслив Андрій Райкович. - З ким із «новенців» не зупинишся поговорити - всі нагадують про дорогу і тротуар. Нам необхідно вирішити цю проблему, щоб мешканці селища відчули, що про них турбуються.

Що стосується ЗОШ №10, то вона, на думку міського голови, дуже перспективна. Приміщення закладу велике і добротне, і його необхідно завантажити.

- Школа має розвиватися. Там зростає кількість учнів, і це добре! Перший крок-відремонтувати спортзал! Він є в плані 2020 року, тому управління капітального будівництва, по завершенню навчального року - вперед на ремонт зали, - поставив завдання міський голова. - Є ще моменти, які важливо нині вирішити на Новому. Перший - стосується гуртожитку, який колись належав місцевому заводу. Люди там живуть без відповідних документів. Тож юридичне управління міської ради має допомогти мешканцям.

Усі новини