Селище Нове за об’єднання з Кропивницьким

Понеділок, 1 липня 2019 13:53

Саме з питань приєднання селища до міста Кропивницького почав сьогодні, 1 липня апаратну нараду міський голова Андрій Райкович.

Минулого тижня депутатський корпус селища Нового проголосував за те, щоб провести громадські обговорення про приєднання до обласного центру. Самі новенці, під час спілкування з міським головою Андрієм Райковичем, підтвердили бажання об’єднатись з Кропивницьким, переконавшись, що  бачать майбутнє та розвиток території лише у складі обласного центру. Проте є частина депутатів, які свідомо гальмують процес об’єднання. В їх планах - приєднати селище до села Грузького.

- Я вважаю селище Нове мікрорайоном Кропивницького - наголосив Андрій Райкович –  Чим треба керуватись, щоб планувати його приєднання  до Грузького? Це не відповідає інтересам людей! Лише люди повинні вирішувати – об’єднатись їм із селом, чи містом! Тому треба якнайшвидше організувати громадські обговорення на Новому!

Лише об’єднавшись із обласним центром селище зможе повноцінно розвиватись, переконаний міський голова. Селище Нове ніколи не фінансували за остаточним принципом. Лише за останні три роки місто та держава делегували Новому видатків на 130 мільйонів гривень. Очільник обласного центру порадив селищному голові Сергію Денисенку не затягувати, і швидше видавати розпорядження про проведення на селищі громадських обговорень з приводу об’єднання територій.  

Усі новини