Сергій Білокінь: протягом 2020 року в Кропивницькому освоєно 124,4 мільйона гривень капітальних вкладень

Середа, 10 лютого 2021 11:06

Управління капітального будівництва Кропивницької міської ради у 2020 році виступало замовником по 78-ми об’єктах нового будівництва, реконструкції, реставрації та капітального ремонту закладів освіти, охорони здоров'я, спорту, комунального та соціально-культурного призначення, а також будівництва об’єктів благоустрою. Про це повідомив начальник управління Сергій Білокінь під час свого звіту за результатами виконання бюджетних програм 2020 року у вівторок, 09 лютого..

- За 2020 рік управління капітального будівництва освоїло капітальних вкладень на загальну суму 124 359 521 грн. по 40-ка об’єктах комунального господарства, соціально-культурного призначення, освіти, охорони здоров'я та культури, - зазначив очільник управління. - Серед них: 9 об’єктів будівництва, реконструкції, реставрації та капітального ремонту на суму 38 691 895 грн, 11 об’єктів закладів загальної середньої освіти на суму 25 684 547 грн, у тому числі запозичення до бюджету розвитку (НЕФКО) - 9 975 325 грн, 5 об’єктів закладів дошкільної освіти на суму 778 125 грн, 3 об’єкти закладів охорони здоров’я на суму 9 740 163 грн, 9 об’єктів житлово-комунального господарства на суму 37 732 174 грн, 1 об’єкт соціального захисту та соціального забезпечення на суму 100 000 грн та 2 об’єкти закладів культури на суму 11 632 617 грн.

За інформацією Сергія Білоконя, освоєння капітальних вкладень по Програмі капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів у 2020 році склало 78,6 відсотка. Одним із знакових об’єктів для міста, реалізованих цьогоріч, стала реконструкція будівлі по вул. Архітектора Паученка, 41/26 - ЦНАПу у форматі "Прозорий офіс". Даним проєктом повністю реконструйовано будівлю, утеплено фасади, замінено покрівлю, комунікації та облаштовано прилеглу територію.

Нa першому поверсі розміщені управління соціального захисту, пенсійного фонду тa інших служб, що надають послуги соціального характеру. Також тут розміщені дві великих зали очікування, санітарні кімнати, медичний пункт тa дитяча кімната.

- Приміщення максимально відповідає вимогам вільного доступу, зокрема добудовано два панорамних ліфти. Вхід в один з них передбачений з рівня землі, в тому числі для людей з обмеженими можливостями. Реалізація проєкту «Прозорий офіс» підняло на якісно новий рівень надання соціальних послуг у Кропивницькому, - зауважив Сергій Білокінь. З початку будівництва фактична вартість будівництва становить - 69135,948 тис. грн.

Водночас поряд з будівлею ЦНАПу було виконано капітальний ремонт внутрішньо квартального проїзду від вул. Пашутінської до буд №38 по вул. Архітектора Паученка. Влаштовано нове дорожнє покриття з плитки.

У 2020 році розпочались роботи з «Реставрації терапевтичного відділення №1 стаціонару №1 комунального некомерційного підприємства «Центральна міська лікарня «Міської ради» міста Кропивницького». Підрядною організацією виконані роботи з відновлення конструктивних елементів будівлі, підсилено фундамент. Виконано повну заміну всіх інженерних комунікацій.

Терапевтичне відділення забезпечено новою системою розподілення кисню до кожного ліжка, а у палатах інтенсивної терапії передбачено мережу стисненого медичного повітря. Будівельникам вдалось поєднати вимоги сучасної медицини в інтер’єрах та інженерії з відновленням ліпних елементів 19 століття. Загальна кошторисна вартість об’єкта будівництва - 22700,344 тис. грн.

Також відновлено корпус Фізіотерапевтичного відділення стаціонару №1 комунального некомерційного підприємства «Центральна міська лікарня «Міської ради» міста Кропивницького». Генеральним підрядником було виконано повний комплекс ремонтних робіт, який відповідає сучасним вимогам та потребам медичних закладів. В новому відремонтованому приміщені встановлено новий сучасний томограф. Загальна кошторисна вартість об’єкта будівництва - 2965,00 тис. грн.

Вперше за багато десятків років проведено комплексну Реставрацію будівлі першого корпусу музичної школи № 1 ім. Г.Г.Нейгауза міста Кропивницького по вул. Віктора Чміленка, 65.

Виконано значний обсяг робіт: завершено реставрацію інтер’єрів приміщень з відновленням ліпних елементів, здійснено повну заміну інженерних мереж, вікон і дверей, облаштовано утеплення горища та пожежні виходи. Частково реконструйована система вентиляції, а в деяких кімнатах встановлені сучасні рекупераційні системи, які підтримуватимуть у класах комфортний мікроклімат. Додатково влаштовано шумоізоляцію стін та дверей, яка дає змогу більш комфортно займатися музикою без відволікання на сторонні шуми. Крім реконструкції самої будівлі відреставровано внутрішній дворовий фасад будівлі та відремонтовано внутрішній двір школи де зараз розміщено літній концертний майданчик та зона відпочинку із зручними лавочками, доріжками та клумбами. Загальна кошторисна вартість об’єкта будівництва - 15 366, 328 тис. грн.

Ще одним об’єктом виконання реставраційних робіт є будівля за адресою: вул. Дворцова, 9, в якій виконують комплекс ремонтно-реставраційних робіт і на теперішній час виконано роботи по головному фасаду з відтворенням архітектурного стилю та історичного вигляду.

Управлінням в поточному році завершено роботи на виконання заходів з енергозбереження та забезпечення економії енергоресурсів (термомодернізація) по об’єкту «Капітальний ремонт КЗ "Навчально-виховне об’єднання - "ЗОШ І-ІІІ ступенів № 31 з гімназійними класами, центр дитячої та юнацької творчості "Сузіря", вул. Космонавта Попова, 11-а, м. Кропивницький»

Підрядником виконані основні види робіт: утеплення фасаду, заміна дверних та віконних блоків на енерго ефективні, ремонт та заміна системи опалення, відремонтовано ганок та облаштовано пандус, змонтовано індивідуальний тепловий пункт. Роботи виконано за рахунок коштів місцевого бюджету та за сприяння та фінансування Північною Екологічною Фінансовою Компанією (НЕФКО). Загальна кошторисна вартість об’єкта будівництва - 32 754,070 тис.грн,

По ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, вул. Новгородська, 41 – виконано роботи по заміні покрівлі на старому корпусі із азбоцементних листів на покрівлю з профільованого листа.

По КЗ "НВО"ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 20-дитячий юнацький центр «Сузір’я», проспект Перемоги, 16 – виконано оздоблювальні роботи приміщень спортивної зали, замінено вікна та відновлено вимощення.

У ЗОШ І ступеня № 37, вул. Металургів, 22-а в смт. Нове – виконано роботи по капітальному ремонту санвузлів;

У ЗОШ І-ІІІ ступенів № 30, вул. Вознесенська, 97 - виконано роботи по переплануванню приміщень під дитячий садочок частини 1-го поверху.

Будівництво госппобутової каналізації по вул. Л. Українки, Дарвіна, Степняка-Кравчинського», яку планується ввести в експлуатацію у ІІ кварталі 2021 року, дасть змогу підключення 9-ти житлових будинків КП «ЖЕО № 3 Міської ради міста Кропивницького» та дитячого садочка № 35 «Світлячок» до господарсько-побутової каналізації району Нової Балашівки, що покращить санітарний стан мікрорайону та підвищить надійність міських мереж. У перспективі є можливість підключення ще 19 об’єктів.

- Для вирішення проблеми транспортного сполучення між північної частиною міста та центром, та враховуючи щорічне збільшення потоку автомобільного транспорту було прийнято рішення про реконструкцію вул. Полтавської від пров. Об’їзного до вулиці Васнецова, - зазначив Сергій Білокінь. - З метою забезпечення безпечного руху були виконані наступні роботи: на перехресті з пров. Об’їзним влаштовано кільце з рухом автотранспорту «по-колу», розширено проїзну частину вулиці до 4-х смуг руху, влаштовано тротуари та велосипедні доріжки з фігурних елементів, перенесено зупинку громадського транспорту, вздовж всієї реконструйованої частини дороги влаштовано металеві перильні огородження та виконано озеленення придорожньої частини вулиці. Загальна кошторисна вартість об’єкта будівництва складає 39429,456 тис. грн. У 2020 році освоєно кошти у сумі 33893,567тис. грн. З початку будівництва – 34510,439 тис. грн.

На замовлення Управління проектними організаціями по 9-ти об’єктах розроблено проектно-кошторисну документацію для організації та виконання будівельно-монтажних робіт у 2021 та наступних роках, а саме по:

  • - 2 об’єктах дошкільних навчальних закладів (ДНЗ №37 та №48);
  • - 3 об’єктах загальноосвітніх закладів (ЗОШ № 1 по вул. Преображенська, 103, Завадівська гімназія на ремонт внутрішніх приміщень, на благоустрій ЗОШ №33);
  • - 1 об’єкт соціального захисту та соціального забезпечення (ремонт внутрішніх приміщень будівлі під розміщення Кропивницького міського центру обліку та тимчасового перебування бездомних осіб, вул. Олени Теліги, 75);
  • - 3 об’єктах житлово-комунального господарства: з капітального ремонту вулиць Інженерної, Мечнікова та Ручайної;

По 3-х об’єктах проведено інженерні вишукування для подальшої розробки проектно-кошторисної документації, а саме: з будівництва багатоквартирного житлового будинку по вул. Генерала Жадова, позиція 16, з капітального ремонту пам'ятника Воїнам-інтернаціоналістам всіх поколінь (парк Молодіжний) та дошкільного навчального закладу №4

У 2020 році Управлінням було розпочато роботу над створенням нового багатоквартирного житлового будинку. Вже розроблено ескізний проєкт на «Нове будівництво багатоквартирного житлового будинку по вул. Генерала Жадова, м. Кропивницький, 102 мікрорайон”.

У десятиповерховому житловому будинку передбачається 70 квартир, з них 30 однокімнатних із загальною площею до 44 м2 і 40 м2 та двокімнатних із загальною площею до 60м2. Будинок відповідатиме сучасним нормам енергоефективності, оснащений сучасними ліфтами та іншим інженерним забезпеченням. Генеральним планом передбачено стоянку для автомобілів та дитячий ігровий майданчик.

Усі новини