Сергій Коваленко: “Під час негоди у Кропивницькому надзвичайних подій не зафіксовано”

Середа, 11 липня 2018 15:41

В ніч з 10 на 11 липня на території обласного центру спостерігались сильні грози з дощем. За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергія Коваленка, у Кропивницькому за 8 годин випало 62 мм опадів при середній нормі для другої декади липня - 18-19 мм.

- Під час гідрометеорологічного стихійного явища системи життєдіяльності міста працювали у сталому режимі, за виключенням деяких випадків, - зазначив Сергій Коваленко. - Зафіксовано шість випадків підтоплення під’їздів у багатоквартирних житлових будинках з плоским дахом, де система водовідведення не справлялась з такою великою кількістю води. А також на 25 вулицях було зафіксовано спрацювання запобіжної автоматики на вуличному освітленні.

Також Сергій Коваленко відзначив, що рівень води у річках не перевищено, транспортне сполучення і вся шляхова мережа на ранок відповідали нормам безпечного транспортного пересування. Надзвичайних подій не зафіксовано.

- Слід зауважити, що цього разу комунальні служби міста належним чином підготувалися до повідомлення про можливе погіршення погодних умов, - наголосив керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення. - На всій шляховій мережі міста всі ливневі системи працювали справно та відводили воду, за виключенням одного випадку по вулиці Чорновола, де наразі проводяться ремонтні роботи. Там дещо було ускладнене стікання дощових вод через каналізаційну ливневу мережу, але над цим працюють виконавці ремонтних робіт, які були попереджені про те, що під час ремонтних робіт ливневу каналізацію слід утримувати в належному стані.

Усі новини