Серпень – гаряча пора для кропивницьких дорожників

Вівторок, 8 серпня 2023 16:57

У Кропивницькому триває капітальний ремонт транспортних магістралей міста. У кінці липня розпочалися роботи на вулицях Академіка Тамма і Героїв України.

Як повідомили в головному управлінні ЖКГ міської ради, спеціалісти підрядної організації демонтували старе асфальтове покриття на всій протяжності доріг, провели демонтаж бортового каменю, пішохідного огородження, розпочали підготовчі роботи з облаштування тротуарів та велодоріжок.

У той же час власники об’єктів зовнішньої реклами демонтували п’ять білбордів, а  підрядна організація розпочала підготовчі роботи до встановлення бордюрних каменів на шляху тротуарів і велодоріжки.

Дорожники також поклали перший нижній шар асфальту на правій частині дорожнього покриття від вулиці Курганної до вулиці Героїв рятувальників. Одночасно продовжуються роботи зі встановлення бордюрних каменів на проїжджій частині дороги.

На період виконання робіт по вулицях Академіка Тамма і Героїв України  рух транспорту на транспортній магістралі не перекривався. Під час відключення контактної мережі електротранспорті для виконання маршрутів №4 та №10 були задіяні тролейбуси з автономним ходом.

В обласному центрі відновлені також роботи з капітального ремонту дорожнього покриття по вулиці Сергія Сєнчева. Розпочаті у 2021 році, вони змушені були припинитися з початком повномасштабної російської агресії у 2022 році.  Сьогодні тут встановлюють бордюрні камені та виконують планування дороги з підсипкою щебенево-піщаної суміші. Цього тижня планується виконання асфальтування дорожнього покриття і облаштування тротуарної частини.

- Важливо, що розв’язки на тротуарах доріг, які сьогодні капітально ремонтуються у Кропивницькому, будуть зроблені з безумовним дотриманням вимог чинного законодавства України щодо забезпечення доступності при пересуванні ними особами з інвалідністю. – відзначила заступник начальника головного управління ЖКГ Юлія Яндович.

Стартували у Кропивницькому і роботи з асфальтування прибудинкових територій. Першою багатоповерхівкою, у дворі якої виконають капітальний ремонт, стане будинок №21, корп. 1 по вулиці Генерала Жадова.  Тут також тривають підготовчі роботи: відсипка щебенево-піщаною сумішшю, встановлення бордюрних каменів. Асфальтні роботи теж розпочнуться цього тижня.

Продовжують виконання дорожньо – ремонтних робіт у Кропивницькому і  бригади КП «Універсал 2005». Впродовж тижня,  відповідно до затвердженого плану робіт, дорожня техніка підприємства активно  ліквідовувала ямковість  на вулицях міста.

Фахівці  підприємства підготували дорожнє покриття та уклали асфальт  по вулиці Джерельній, на проспектах Винниченка та Університетському. Установка УЯР працювала по вулицях Богдана Хмельницького, Брестській, Юрія Шевельова.

Паралельно сколом засипалися ями на вулицях Мечникова, Вінстона Черчиля, Олега Ольжича, Шульгиних, Чкалова, по проспекту Промисловому.

Тривало і грейдерування та підсипка дорожнього покриття. Впродовж тижня воно виконувалося по вулицях  Володимирській, Вадима Височина, Ігіта Гаспаряна, Ярославській, Панаса Михалевича, Левка Мацієвича, Олега Ольжича, Партизанській, Районний бульвар, Павлова, Брестській, Григорія Синиці, Балтійській, Гетьмана Сагайдачного, Євгена Березняка, Інгульській, Тернопільській,  Василя Вишиваного.

Усі новини