Шанувальників здорового способу життя у Кропивницькому запрошують на Олімпійський пробіг

Вівторок, 4 червня 2019 19:29

23 червня 1894 року на Першому олімпійському конгресі в Парижі за ініціативи французького громадського діяча П'єра де Кубертена було створено Міжнародний олімпійський комітет та прийнято рішення про відродження Олімпійських ігор.

Цьогоріч світ відзначає 123 річницю проведення перших Олімпійських ігор сучасності під егідою Міжнародного олімпійського комітету, які відбулися 1896 року в Афінах.

У ці дні щороку спортивна громадськість Кропивницького разом з українською та міжнародною спільнотою відзначає Олімпійський день, метою якого є пропаганда здорового способу життя, залучення широких верств населення до регулярних занять фізичною культурою та спортом.

З цієї нагоди 07 червня у Кропивницькому відбудеться спортивно-видовищний Олімпійський день. Організаторами свята виступають обласне відділення НОК України, управління освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації, управління молоді та спорту міської ради Кропивницького, обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».

Розпочнеться спортивне свято о 8.00 на стадіоні «Зірка» з реєстрації учасників масового оздоровчого пробігу. Організатори наголошують, що для участі у забігу обов’язково необхідно мати дозвіл від лікаря. А вже о 8.45, щоб учасники забігу гарно розігріли м’язи, для них проведуть масову руханку. І о 9.00 оздоровчий забіг стартує від стадіону “Зірка” і вулицями Челюскінців - Шевченка - Велика Перспективна приведе на площу Героїв Майдану, де на учасників Олімпійського дня чекатиме нагородження.

Кожен учасник Олімпійського дня отримає сертифікат за підписом президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки та президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха, а наймолодший, найстарший учасники та спортивні сім’ї будуть відзначені спеціальними призами.

Запрошуємо всіх шанувальників здорового способу життя до участі в Олімпійському дні!

Усі новини