Школи Кропивницького забезпечені дезінфікуючими засобами у повному обсязі

Четвер, 3 грудня 2020 16:18

Дезинфікуючих засобів, закуплених для шкіл Кропивницького, має вистачити до кінця навчального року

Сьогодні, 03 грудня, про це повідомила очільниця управління освіти міської ради Лариса Костенко. В умовах пандемії дуже важливо забезпечити освітні заклади антисептиками і засобами для дезінфекції поверхонь. Цю роботу управління освіти виконує вчасно та відповідально. Першого грудня всі школи міста вчергове отримали  антисептики для обробки рук і хлоронтаїн. Ще одна закупівля засобів для дезінфекції поверхонь буде виконана до кінця грудня, підкреслила  Лариса Костенко. Цього, розраховують в управлінні освіти, має вистачити до кінця навчального року.

- Принцип, за яким ми розподіляємо ці засоби по школах простий - все залежить від кількості учнів, що там навчаються, - відзначила Лариса Костенко. – От, наприклад, найменше дітей, лише 130 вчаться в Завадівській гімназії, тож школа отримала 75 літрів антисептика і 10 кілограмів хлорантаїну. А в ЗОШ №26 навчаються понад 1200 учнів, тож для неї передбачено 780 літрів антисептика і 55 кілограмів хлоронтаїну. Розрахунок виконували по кожному закладу окремо. В середньому на закупівлю дезінфікуючих засобів з розрахунку на одного учня вийшло 125 гривень.

Всі засоби, що їх закуповує управління освіти, обов’язково сертифіковані  та рекомендовані до використання в школах. На додаткову закупівлю дезінфікуючих засобів планують витратити ще 3,4 мільйона гривень.

Усі новини