Щоб свято було безпечним!

Понеділок, 16 січня 2017 13:56

19 січня християни відзначають Хрещення Господнє - третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу.

Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби.

В цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі освячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Багато людей в цей день приходять до водойм не лише набрати цілющу воду а й скупатися в ополонці, щоб набратися здоров’я на весь наступний рік.

Отож, щоб не сталося лиха, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради звертається до містян із застереженням бути вкрай обережними перебуваючи поблизу водних об’єктів під час святкування та дотримуватися елементарних правил безпеки.

Не виходьте без потреби на лід і не залишайте без нагляду дітей. Переконайтеся, що лід на який ви виходите, достатньо міцний.

Якщо ви вирішили пірнути в ополонку, то купайтесь в спеціально призначених для цього місцях. Не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння. Утримайтеся від купання, якщо у вас хворе серце. Пам’ятайте, що перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму.

Обов’язково візьміть із собою теплий одяг, щоб мати змогу після купання обтертися насухо і переодягтись.

Нехай свято Водохреща буде для Вас веселим та безпечним!

Усі новини