Si vis pacem, para bellum: заходи із забезпечення життєдіяльності Кропивницького в особливий період сплановані

Середа, 10 березня 2021 12:03

Сектор мобілізаційної роботи та територіальної оборони Кропивницької міської ради здійснює функції організації заходів з мобілізаційної підготовки і мобілізації та територіальної оборони міста. Про це повідомив начальник сектора Віктор Лєвашов під час свого публічного звіту за результатами виконання бюджетних програм 2020 року.

- Основними напрямками роботи сектора є організація планування,  розроблення і проведення заходів з мобілізаційної підготовки та мобілізації, у тому числі заходів з переведення господарства міста на роботу в умовах особливого періоду, та контроль за їх виконанням в умовах особливого періоду або правового режиму воєнного стану, сприяння і координація заходів щодо виконання завдань територіальної оборони, забезпечення системи життєдіяльності населення міста в особливий період, - відзначив Віктор Лєвашов. – Крім того, у повноваженнях сектору - матеріальна підтримка підшефних військових частин, сприяння організації приписки громадян міста до призовної дільниці при міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, призову громадян міста на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та відбору кандидатів на військову службу за контрактом.

Протягом 2020 року сектором підготовлено, внесено на розгляд та затверджено міською радою 5 рішень, зокрема про порядок використання коштів міського бюджету, безоплатну передачу майна підшефним військовим частинам та Кропивницькому міському ТЦК та СП.

За словами завідувача сектору, протягом 2020 року постійно надавалася методична допомога виконавчим органам міської ради щодо ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних, порядку бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнний час.

У 2020 році виконувався супровід програми територіальної оборони та підтримання постійної мобілізаційної готовності міста на 2019-2021 роки.

Кошторисні призначення на 2020 рік склали 690,09 тисяч гривень, з них використано 686,82 тисяч гривень, в тому числі за загальним фондом – 585,65 тисяч гривень, за спеціальним фондом – 101,17 тисяч гривень

- У перспективі на 2021 рік планується окрім матеріальної допомоги підшефним військовим частинам, подальше забезпечення підрозділів територіальної оборони міста Кропивницького при міському ТЦК та СП, утримання пункту управління міського голови в стані постійної готовності до функціонування за призначенням, забезпечення режиму таємності і вимог технічного захисту інформації, а також забезпечення системи життєдіяльності населення міста в особливий  період, - підкреслив Віктор Лєвашов.

Усі новини