«Сильні духом»: у Кропивницькому відкрився Центр молоді з інвалідністю

Середа, 28 листопада 2018 17:49

Сьогодні, 28 листопада, у Кропивницькому урочисто відкрився Центр молоді з інвалідністю «Сильні духом». Такий проект на участь у конкурсі “Громадський бюджет-2018” подала голова громадської організації “Серця матерів” Людмила Шукрута - вона ж і очолила Центр.

До участі у відкритті Центру долучилися міський голова Кропивницького Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов. Керівники міста подякували автору за реалізацію соціально-важливого проекту та вручили їй квіти і сувенір на згадку про перемогу у бюджеті участі.

- Мені дуже приємно долучитися до такої надзвичайно важливої справи - соціальної підтримки нашої молоді, людей з інвалідністю, людей, які потребують соціальної уваги з боку влади, - наголосив у вітальному слові Андрій Райкович. - Спільними зусиллями громадської організації “Серця матерів”, міської влади та небайдужих людей ми створили Центр, куди можуть прийти і дорослі, і діти, щоб поспілкуватися, обмінятись думками, проявити свої таланти і, якщо треба, отримати соціально-психологічну підтримку. Міська влада робила і буде робити усе, щоб у ваших діток були найкращі умови для розвитку та навчання, щоб маломобільні групи населення були соціально-адаптовані. Для цього закуповуємо відповідний транспорт з пандусами, а нові об’єкти, що будуються, будуть адаптовані для людей з інвалідністю. І наостанок хочу побажати вам, щоб у Центрі завжди панував дух оптимізму та віри у краще, та хочу запевнити, що міська влада завжди дбатиме про вас.

Міський голова подякував усім, хто долучився і допоміг матеріально, зокрема Людмилі Шубіній, зусиллями якої Центр було обладнано необхідними меблями.

Для Центру молоді з інвалідністю «Сильні духом» було виділено приміщення з окремим входом у будівлі Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю. Для зручності пересування вхід обладнали пандусом. У самому ж приміщенні було виконано оздоблювальні роботи, замінена підлога, зроблена стеля із гіпсокартону, замінені вікна і двері, а також уся сантехніка та електрика. Загалом на реалізацію проекту було витрачено 386 тис. 812 грн.

Одночасно з відкриттям Центру тривав збір допомоги та благoдійний ярмарок. Усі виручені кошти підуть на облаштування центру - закупівлю матеріалів та обладнання.

Усі новини