Система охорони здоров’я Кропивницького має бути готовою до чергової COVID - хвилі

Понеділок, 17 травня 2021 16:17

В Україні  прогнозується четверта COVID - хвиля, система охорона здоров’я Кропивницького  має бути готовою  до будь-якого розвитку подій.  Перехід  Кропивницького до «жовтої» епідеміологічної зони не повинен розслабляти кропивничан.

На цьому сьогодні, 17 травня, під час щопонеділкової апаратної наради наголосив міський голова Андрій Райкович. Карантинні обмеження продовжують діяти, тож їх необхідно жорстко дотримуватися.

Разом з тим, очільник міста поставив завдання пришвидшити  роботи з виготовлення проєкту  капітального ремонту чергового відділення Центральної міської лікарні.

- Коронавірус дуже швидко мутує, він має вже велику кількість різновидів штамів. Тому місту вкрай потрібне сучасне відділення, де можна буде ефективно лікувати тепер і серцево – судинну систему, яку також вражає COVID, - підкреслив Андрій Райкович. - Немає часу для розкачки. Проєкти повинні бути готовими якнайшвидше, готуйтесь до відряджень в Київ за необхідними дозволами. Створення такого відділення – це вимога громади, вимога часу.

Цьогоріч у Кропивницькому  заплановані також масштабна реконструкція оперблоку лікарні швидкої медичної допомоги. За ним – відновлення дитячої поліклініки, що по вулиці Шевченка.

- Це теж надзвичайно серйозне і дуже важливе питання. Разом із тим, я звертаюсь до управління охорони здоров'я: у червні - День медичного працівника, будь ласка, потурбуйтеся про преміювання тих медичних працівників, які тяжко відпрацювали майже півтора року у ковідних відділеннях. Я чекаю на пропозиції. Ми ще не знаємо, що на нас чекає в найближчому майбутньому, але сьогодні  медичні працівники мають відчувати підтримку з боку міської влади і громади.

Усі новини