Скорочення комендантської години і посилення заходів безпеки: як у Кропивницькому готуються до Великодня

Середа, 1 травня 2024 16:55

Вже цієї неділі, 05 травня, віряни східного обряду відзначатимуть свято Воскресіння Христового. Починаючи з 2022 року українці відзначають його в умовах війни, тому позиція влади і міської і обласної військової адміністрації - дати людям можливість зробити це як належить але із максимальними заходами безпеки. На цьому наголосив секретар міської ради Олег Колюка сьогодні, 01 травня, спілкуючись із журналістами під час брифінгу.

-   Ми провели відкрите засідання комісії з питань свободи совісті та діяльності релігійних організацій, запросили священнослужителів усіх конфесій, поліцію, керівників комунальних підприємств та виконавчих органів міської ради і довели інформацію про обмеження під час Великодня. А саме - комендантська година не відміняється, вона буде діяти, але й буде скорочена на прохання вірян. Ми акцентуємо увагу на тому, щоб люди приходили в храми вже 05 травня. А от в ніч з 04-го на 05-те травня залишалися вдома. Адже  зʼявляється інформація про підвищений рівень ракетної небезпеки, ми вже знаємо, що для нашого ворога немає нічого святого. Тим більше великодні служби транслюватимуться онлайн. Але хто все ж таки прийде на нічну службу, закликаємо вас не нехтувати сигналами тривоги і переходити в укриття, - наголосив Олег Колюка.

Секретар міської ради підкреслив, що прийнято низку рішень на виконання звернень вірян. Це стосується не лише скорочення комендантської години - у Великодню ніч вона триватиме з опівночі до четвертої ранку; а й руху громадського транспорту. Так, рух комунального громадського транспорту напередодні Великодня і 05 травня здійснюватиметься відповідно до потреб містян. Автобуси та тролейбуси вийдуть на маршрути в неділю вже о 04.00 ранку. Крім того, управління транспорту та зв’язку міської ради дало доручення приватним перевізникам розпочати роботу на маршрутах також з 04.00 ранку. На прохання вірян у Великодню ніч не вимикатимуть і вуличне освітлення.

У ці святкові дні в посиленому режимі працюватимуть і правоохоронці, патрульна поліція. Біля храму Святого Володимира обмежать рух транспорту з 06.00 ранку і до 14.00 по обіді. Олег Колюка звернувся до власників автомобілів, які планують візити до храмів, аби вони паркували свої транспортні засоби в установлених місцях,  щоб забезпечити доступ  усім охочим.

Олег Колюка наполегливо звернувся ло кропивничан, аби люди передусім подбали про власну безпеку і реагували на сигнали повітряної тривоги.

- Щодо укриттів  - надано відповідні доручення, укриття всі готові, інформація про їхнє розміщення буде розміщена і в самих культових спорудах. Закликаю кропивничан не нехтувати сигналами тривоги і переходити в укриття, - підсумував Олег Колюка.

Усі новини