Сквер Шевченка на День Незалежності України зустрічатиме кропивничан по-святковому

Середа, 21 серпня 2019 13:17

У Кропивницькому завершується капітальний ремонт скверу імені Тараса Шевченка. Як триває завершальний етап реконструкції зеленої зони у середмісті  сьогодні, 21 серпня, перевіряли міський голова Андрій Райкович зі своїм заступником Олександром Мосіним.

Будівельники вже завершили тут вкладати нову тротуарну плитку. Її з обох боків центральної площі скверу оздобили візерунком вишиванки. Орнамент обирали притаманний саме центральній Україні. На те, щоб викласти малюнок пішло найбільше часу.

- Це місце для кожного кропивничанина є святим, - пояснив міський голова. – Ми приходимо сюди в день народження Кобзаря, в День Незалежності нашої держави. Тому давно назріла необхідність довести сквер до ладу і під час сесії депутати підтримали рішення, щоб виділити на його капітальний ремонт  мільйон гривень. У червні будівельники почали працювати, і от нині ми вже на фінішній прямій.

Сьогодні у сквері виконуються завершальні роботи: встановлюють лавки, висаджують квіти, прибирають, скошують траву. Затишно тут буде і у вечірній час. Фахівці КП «Міськсвітло» встановлять  9 сучасних світлодіодних світильників. Підсвічуватиметьмся і  монумент Тарасу Шевченку. До Дня Незалежності сквер імені Тараса Шевченка виглядатиме по - святковому  гарно і готовий  зустрічати кропивничан.

Усі новини