«Сніданок з директором»: учні шкіл Кропивницького стають прихильниками здорового харчування

Четвер, 12 грудня 2019 18:14

Учні Кропивницького цікаво і пізнавально долучилися до науки про етикет їжі та засад здорового харчування людини. Пробудили їхню цікавість директори шкіл міста, які стали ініціаторами нової загальноміської акції «Сніданок з директором».

Сорок очільників шкіл обласного центру об’єдналися в команди і у листопаді дали старт конкурсу, який надзвичайно швидко завоював популярність і знайшов відданих вболівальників.

В кулінарному турнірі взяли участь керівники всіх шкіл міста: директори власноруч взялись створювати рецепти здорових сніданків. Процес їх приготування знімали на відео та викладали в інтернет.

Сьогодні ж, 12 грудня,  розпочався другий – найвидовищніший етап турніру: "Сreative success formula", креативна формула успіху. П’ять команд, в кожній з яких по 5 учасників шляхом жеребкування визначали, що вони готуватимуть. До приготування їжі приступали відразу: головна вимога – все має бути красиво і корисно. На приготування страв кожна команда отримала 30 хвилин.

Участь у конкурсі надзвичайно гуртує колективи, переконані керівники закладів освіти.

- Особливих навичок командного готування в нас не було. Усі наші зустрічі закінчувались планірками або інтелектуальними справами, - підкреслила директор НВО №6 Надія Кравченко. -  У такому складі ми зібралися вперше і це теж для нас був виклик. Але ми наважилися це робити, ми вирішили працювати командою і відразу відчули, що ми і є команда, ми вже це відчуваємо. А якщо команда згуртована - все буде класно!

Вісім команд, вісім проявів креативності, запалу, індивідуальності, яскравості та безкінечної неповторності. . А за кожним рухом конкурсантів прискіпливо стежили члени журі: радник міського голови – Євгенія Шустер, начальник управління освіти - Лариса Костенко, власник кав`ярні "Ваніль" Володимир Кравчук, власник кав`ярні "Шинок" Наталія Проценко, член асоціації шеф-кухарів України, бренд-шеф-кухар ресторації Кропивницький, піцерії «Скоріні», ПАБ «Шалений Патрік» Володимир Овчинніков, заступник директора Регіональногог центру професійної освіти ім. О.С.Єгорова Валентина Легедза.

Учасники активно підтримували один одного, вболівальники підготували навіть плакати підтримки. Але у кожному турнірі обов’язково визначаються свої переможці. Їх назвали і у конкурсі «Сніданок з директором».

Начальник управління освіти Лариса Костенко вручила подарунки найкращим кулінарам в освіті міста.

Вітаємо переможців очного етапу конкурсу «Сніданок з директором»:
І місце  у складній боротьбі завоювала команда № 4 (керівники ЗОШ № 4, НВО № 8, 33, 35, Козацької гімназії) та отримала приз "Гастрономічний оскар" в заочному етапі конкурсу.

На ІІ –у місці команда № 3 (керівники СЗОШ № 14, НВО "Науковий ліцей", Кущівської гімназії, ЗОШ № 37 та т. в.о. директора гімназії ім. О.Журливої)

ІІІ місце – за командою № 6 (керівники ЗОШ № 10, Завадівської гімназії, НВО № 20, НВК № 34, НВО СЗОШ № 3)

 - Старання конкурсантів ми гідно відзначили: школи - переможці отримали сертифікати на першочергове встановлення сучасної техніки для харчоблоків, але головний результат, якого ми очікуємо – виховання у дітей  культури харчування. При цьому цей процес має тривати і в школах, і в родинах, - відзначила Лариса Костенко.

Тепер на учасників чекає третій етап: стажування в інших школах. Він стартує вже з лютого.

Фото: Володимир Чернишов

Усі новини