Соціальна підтримка громадян є одним із пріоритетних завдань Кропивницької міської ради

Вівторок, 27 квітня 2021 17:09

Мешканці Кропивницького продовжують отримувати необхідну матеріальну підтримку з міського бюджету. Сьогодні, 27 квітня, члени виконавчого комітету Кропивницької міської ради підтримали рішення про виплату грошової допомоги ветеранам  з нагоди 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Так, відповідно до прийнятого  рішення, 105 учасників бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, жертви нацистських переслідувань отримають до свята по одній тисячі гривень. 

З нагоди  відзначення Дня пам’яті жертв політичних репресій грошову допомогу видадуть також 12 реабілітованим та потерпілим від репресій. Кожному  - по півтори тисячі гривень. 

Також одноразову грошову допомогу отримають люди з інвалідністю 1 і 2 груп по зору для вирішення соціально побутових питань, доповіла директор департаменту соціальної політики міської ради Юлія Вовк. Таку допомогу отримають 84 особи на загальну суму в понад 201 тисячу гривень.

- Традиційно ми надаємо одноразову матеріальну допомогу учасникам ООС, які є мешканцями нашого міста. Її отримають 84 бійці, кожен по три тисячі гривень. На це в міському бюджеті передбачено 252 тисячі гривень, - прокоментувала прийняті рішення Юлія Вовк. – А 127 кропивничан отримають кошти на лікування, придбання харчів, на загальну суму в 139 тисяч 950 гривень. 

Ще по дві тисячі гривень матеріальної підтримки  від міської влади отримають дві кропивницькі довгожительки, яким виповнилося сто і більше років.

Усі новини