"Соціальне таксі" у Кропивницькому - транспорт безбар’єрного пересування

Понеділок, 22 квітня 2024 14:02

Кропивничани щодня пересуваються містом: на роботу, навчання, до лікарні, в особистих справах. При цьому кожного дня, а то і декілька разів на день,  містяни активно користуються послугами громадського транспорту, викликають таксі чи їдуть власним автомобілем.

І те, що для більшості пересічних людей може вважатись буденністю, на яку не звертають уваги, то для окремих уразливих категорій громадян може стати справжнім випробування або ж навіть непосильним завданням.

Для забезпечення транспортних перевезень маломобільних категорій населення у Кропивницькому  працює послуга «Соціальне таксі» - спеціалізований автомобіль з відповідним обладнанням.

Комунальна установа "Кропивницький міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)" Кропивницької міської ради спільно з КП "Електротранс" опікується жителями громади, які мають порушення опорно-рухового апарату, вади зору та слуху, ниркову недостатність.

Маломобільні жителі Кропивницького, а саме особи з інвалідністю, які досягли 18-річного віку, особи похилого віку, які не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою палиць, милиць, ходунків та інвалідних візків та не можуть скористатися громадським транспортом, в тому числі внутрішньо переміщені особи, хворі, які потребують систематичного гемодіалізу, можуть отримати автотранспортну послугу служби "Соціальне таксі".

Станом на 01 квітня 2024 року 338 мешканців Кропивницької міської територіальної громади, які отримали 1100 автотранспортних послуг, щиро вдячні за можливість спеціалізованими автомобілями дістатися до лікарень, гемодіалізних центрів, диспансерів, органів місцевого самоврядування, Пенсійного фонду та відчути турботу про себе.

Заявки на послугу служби "Соціальне таксі" можна оформити за телефонами: (099) 666-29-41, (066) 907-76-19.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28