Соціальні відпустки – рівні можливості батьків: у Кропивницькій міській раді продовжується навчальний семестр

П'ятниця, 28 травня 2021 13:13

Посадовці Кропивницької міської ради продовжують свій навчальний семестр.

Так, 27 травня,  посадові особи, на яких покладені обов’язки з ведення кадрового діловодства, знайомилися з порядком надання соціальних відпусток на дітей та зі змінами, які відбулися в законодавстві, що покликані забезпечити  рівні можливості матері та батька у догляді за дитиною.

Цього дня спікером семінару стала начальник відділу з питань проходження служби в органах місцевого самоврядування управління персоналу Лариса Волкова. Вона детально розкрила тему соціальних відпусток.

За словами Лариси Волкової, відтепер у соціальну відпустку при народженні дитини може йти не лише батько чи чоловік породіллі, а й баба, дід, інший повнолітній родич новонародженої дитини. Тривалість такої відпустки - 14 днів, і взяти її можна впродовж 3 місяців з дня народження дитини. Ці зміни у законодавстві ввійдуть в дію після затвердження спеціального порядку Кабінетом Міністрів  України.

Далі під час семінару йшлося  про відпустки працівників, які мають двох і більше дітей, про відпустки одиноких матерів, опікунів, на дітей-інвалідів тощо.

Керуюча справами виконавчого комітету Світлана Балакірєва зазначила:

- Гарний працівник – це той працівник, якій вміє працювати і вміє правильно організовувати свій відпочинок. Отже, відпустка є невід’ємною складовою трудових відносин. Усі соціальні відпустки оплачувані, тим вони й цікаві працівникам, і кожен з них має використати своє законне право на таку відпустку.

Усі новини