Спеціалізована інспекція стоїть на сторожі дотримання правил благоустрою у Кропивницькому

Четвер, 26 січня 2017 17:25

Сьогодні, 26 січня, інспектори міської спеціалізованої інспекції на чолі зі своїм керівником Андрієм Максютою здійснили черговий рейд містом. Вони проконтролювали найпроблемніші з точки зору благоустрою місця і особисто поспілкувалися з порушниками санітарного стану у Кропивницькому.

Першим місцем, яке перевірив начальник спецінспекції міста, став пустир по вулиці Вокзальній. Ця територія належить до зони відповідальності супермаркетів “Еко-маркет”. Як з’ясували працівники спецінспекції, на цій ділянці під снігом приховані величезні купи сміття: його скидали тут мешканці міста та підприємства. Андрій Максюта зустрівся з представниками супермаркету, яким оголосив попередження і наполіг на невідкладному початку очищення території.

Ще одним порушником благоустрою та санітарного стану міста, до якого завітала спеціалізована інспекція, стало ТОВ “Екостайл”. Це підприємство займається вивезенням твердих побутових відходів з території Кропивницького. Інспекторів на територію підприємства не допустили, залишивши їх чекати на керівництво біля воріт. До представників спецінспекції вийшла комерційний директор “Екостайлу” Олена Домбровська у супроводі штатного юриста. Андрій Максюта оголосив попередження керівнику підприємства про відповідальність за систематичне невивезення сміття з контейнерних майданчиків багатоповерхових будинків та недотримання графіків вивезення твердих та побутових відходів з приватного сектору.

- Згідно з умовами договору, який ви уклали з міською радою Кропивницького, підприємство зобов’язане дотримуватись графіків вивезення сміття, - наголосив начальник спецінспекції. - Якщо це відбувається нерегулярно або порушуються графіки, сміття розноситься по місту вітром, розтягується собаками. До яких пір місто повинне терпіти таку вашу невідповідальність?

Андрій Максюта попередив керівництво “Екостайлу” про перспективу складання адміністративних протоколів, якщо ситуація не буде виправлена негайно.

Під час рейду представники спецінспекції також виписали протокол на керівництво “ОТП Банку” за несанкціоноване розповсюдження друкованої реклами на вулицях обласного центру.

Усі новини