Спільною міжконфесійною молитвою за Перемогу у Кропивницькому відзначили День Української Державності

П'ятниця, 28 липня 2023 15:19

У день вшанування пам'яті видатного державотворця Київського князя Володимира Великого та у День Хрещення Київської Руси–України встановлено День Української Державності. Цьогоріч цей день востаннє відзначається  28 липня, адже з переходом Православної Церкви України і Української Греко-Католицької церкви на новий стиль календаря, свято перенесено на 15 липня.

З нагоди визначної дати кропивничани поклали живі квіти до пам’ятника Шевченка і хвилиною мовчання вшанували пам'ять кращих синів і доньок України, які віддали за свободу свого народу і незалежність Української держави найдорожче - свої життя.

У церемонії покладання взяли участь голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка, заступник міського голови Олександр Мосін.

Історія України – це тисячолітня історія великого українського народу. Традиції Київської Русі у розбудові загальноєвропейського культурно-релігійного простору продовжили Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна. Державність є уособленням шляху нації до власної держави.

За Україну віддавали і віддають життя найкращі. Їхню жертовність сьогодні вшанували   покладанням квітів до Алеї пам'яті загиблих учасників ООС (АТО) та Вічного вогню на Меморіальному комплексі "Фортечні вали",  пам'ятного знаку "Борцям за волю України – жертвам політичних репресій", пам'ятника Богдану Хмельницькому, пам'ятника Марку Кропивницькому, пам'ятника Володимиру Винниченку, меморіальної дошки Герою України В'ячеславу Чорноволу, меморіальної дошки Герою України Віктору Чміленку, пам'ятного знаку зі світлинами Героїв Небесної Сотні на площі Героїв Майдану, пам'ятного знаку на честь загиблих учасників ООС (АТО)  третього полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго.

Також квіти від громади міста Кропивницького Олександр Мосін і Олег Колюка  поклали на Алеях почесних воїнських поховань Рівнянського та Далекосхідного кладовищ.

Україна ствердилася як незалежна і демократична держава. Український народ обов’язково переможе і у сучасній  війні, розв'язаній російськими агресорами. Україна відбудується і відродиться ще потужнішою.

Представники релігійних організацій Кропивницького різних віросповідань стали учасниками спільної міжконфесійної молитви за Перемогу, за мир та процвітання Української Держави.

Живемо і боремось за рідну землю, за суверенну Україну, країну сильних, вільних, щасливих людей! Слава Україні!

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13