Справжнє випробування для техніки і людей: «Зіркове раллі – 2019» фінішуватиме на Театральній площі Кропивницького

Вівторок, 18 червня 2019 11:38

У Кропивницькому відроджується традиція проведення автомобільних перегонів. «Зіркове раллі» для класичних авто фінішуватиме цього річ в обласному центрі  на Театральній площі.

 Із особливостями історичного раллі та програмою перебування його учасників у Кропивницькому ознайомили  начальник управління молоді та спорту міської ради Сергій Колодяжний та власник відомої у місті галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов під час прес-конференції сьогодні, 18 червня.

- Після проведення серйозної краєзнавчої роботи, нам вдалося віднайти архівні документи, які свідчили, що 105 років тому Єлисаветград приймав учасників автомобільних перегонів «Бесарабський автопробіг». Ті перегони розпочиналися і фінішували в Одесі. Традиційно, і сучасне раллі історичних автомобілів  завершувалося в Одесі, - відзначив Микола Цуканов. -  Але завдяки нашій активності, підтримці міського голови Кропивницького, історична справедливість відновлена: 12 липня близько 50 екіпажів «Зіркового раллі» фінішуватимуть в нашому місті, на Театральній площі.

Перегони, як спортивні змагання, включатимуть у себе і два місцевих етапи. Перший міський – вулицями Кропивницького і обласний, за маршрутом: Кропивницький – Олександрівка – Знам’янка – Кропивницький.

- Пергони поважних за віком автомобілів є справжнім випробуванням, як для техніки, так і екіпажів, - наголосив  Сергій Колодяжний. – Люди, що займаються реконструкціями історичних автомобілів є справжніми фанатами своєї справи. Вони не тільки утримують транспортні засоби на ходу і в ідеальному стані, а й виступають у формі, яка повністю відповідає часові створення автомобілів. Тож на кропивничан упродовж двох днів очікує справжнє авто фестивальне шоу. Запрошуємо усіх на Театральну площу, де 12 липня о 13.00 розпочнеться фініш Всеукраїнських перегонів, а наступного дня, 13 липня, відбудеться нагородження переможців за сумою трьох етапів змагань.

Міська влада теж готує спеціальний сюрприз для учасників раллі. Ним стане спеціально заснований приз для гонщиків. Але у якій номінації – поки що таємниця, створив інтригу Сергій Колодяжний.

Усі новини