Срібний оберіг "Батьківське серце" захищатиме дітей загиблих кропивницьких Героїв

П'ятниця, 24 листопада 2023 16:40

Срібний оберіг "Батьківське серце" дітям загиблих героїв та відзнаку "Орден матері бійця" матерям, чиї сини віддали життя в російсько-українській війні, вручили сьогодні, 24 листопада, у Кропивницькій міській раді президент громадської спілки "Всеукраїнське військово-цивільне об'єднання "Бойове братерство України" Павло Жебрівський, командир Кіровоградського братерського полку Бойового Братерства України Микола Джоган та секретар міської ради Олег Колюка.

Пам’ятні обереги "Батьківське серце" стали знаком пам’яті для синів і доньок, чиї батьки загинули, захищаючи рідну землю і свої родини від російських окупантів. Це срібне серце, обрамлене терновим вінком з краплинкою крові, на звороті якого написане ім'я і прізвище загиблого Героя.

Хвилиною мовчання та спільною молитвою, прочитаною військовим капеланом отцем Володимиром, вшанували пам’ять усіх батьків, чоловіків, синів, які загинули за свободу і незалежність України.

Секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка подякував військово-цивільному об'єднанню "Бойове братерство України" за співпрацю, за увагу до родин загиблих і за ініціативу проведення цієї акції. Звернувся він і до родин воїнів-Героїв.

- На жаль, війна триває і в боях гинуть кращі сини і доньки України, тож ця ініціатива спрямована на те, щоб кожна дитина, чий батько чи мама не повернулися додому, відчувала їхній захист і оберіг. А ми, дорослі, маємо робити все, щоб наші діти росли в мирній і незалежній державі, - наголосив Олег Колюка.

З батьківським словом і настановою звернувся до дітей, дружин і матерів загиблих воїнів  президент громадської спілки "Всеукраїнське військово-цивільне об'єднання "Бойове братерство України" Павло Жебрівський.

- У цій залі зібралися шляхетні українці, бо немає у світі більшої шляхетності, ніж віддати життя за свою країну, за свій народ. У цій російсько-українській війні ми, на жаль, втрачаємо цвіт нації. Зараз ідуть важкі бої по всій лінії фронту. Здається війні немає ні кінця ні краю, але перемога однозначно буде за нами, бо за неї б’ються кращі сини і доньки України. Разом з усім світом ми знищимо цього ворога, - переконаний Павло Жебрівський.

Оберіг "Батьківське серце" почали вручати дітям загиблих Героїв із 2019 року. За цей час понад 13 тисяч символів батьківської любові отримали діти, чиї батьки віддали життя за Україну. За словами Павла Жебрівського, разом із цією ініціативою, бойове братство впроваджує наступні етапи своєї роботи - "Хресний побратим", коли за кожною сім'єю загиблого Героя, де залишились неповнолітні діти, буде закріплений військовий, що виконуватиме роль справжнього хрещеного батька для них, а також створення Книги пам'яті з найдетальнішим описом життєвого шляху кожного загиблого воїна.

Представники Бойового братерства вручили також  відзнаки "Орден матері бійця" матерям, чиї сини віддали життя в російсько-українській війні.

Цього дня кожну дитину, дружину і маму, у яких війна забрала найріднішу людину, огортали міцними обіймами. Це був справжній прояв підтримки без зайвих слів, від якого важко було стримати сльози.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01