Стратегічний діалог: програма «Здорове місто» передбачає безкоштовне тестування педагогів Кропивницького на CОVID-19

Середа, 13 січня 2021 16:52

Тестування педагогічних працівників на CОVID-19 у Кропивницькому планується зробити безкоштовним. Доручення міського голови Андрія Райковича щодо забезпечення регулярної перевірки стану здоров’я  педагогів знайшло своє втілення у пунктах програми «Здорове місто» 2021 рік.

Сьогодні, 13 січня, заступник міського голови Сергій Колодяжний і начальник міського управління охорони здоров’я Оксана Макарук першими презентували свою галузеву програму очільнику міста в рамках запровадженого щорічного «Стратегічного діалогу».

Для проведення тестування педагогів на коронавірус у профільній Програмі розвитку галузі охорони здоров'я міста Кропивницького передбачено 800 тисяч гривень. Оксана Макарук також звернула увагу на заплановані кошторисом програми кошти для надання  одноразової грошової допомоги медичним працівникам, які захворіли на CОVID-19.  На таку підтримку з міського бюджету планується виділити понад три мільйона гривень. Проте Андрій Райкович запропонував інший варіант – розглянути можливість страхування медичних працівників.

- Опрацюйте цей варіант, він може бути вигіднішим і ефективнішим, ніж одноразова матеріальна допомога, - запропонував Андрій Райкович. – І тоді медики, що працюють з хворими на коронавірус будуть відчувати себе надійніше, адже це певна соціальна гарантія і хороший стимул  утримати спеціалістів за їхніми робочими місцями. Опрацюйте таку можливість, виберіть найкращий страховий пакет і повідомте мене про результати якнайшвидше.

Цього року міська програма «Здорове місто» бере на себе і витрати, пов’язані з медичним оглядом призовників. В планах управління охорони здоров’я – капітальний ремонт дитячої міської поліклініки по вулиці Шевченка.

Усі новини