Створення гемодіалізного і інсультного центрів у Кропивницькому тривають повним ходом

Середа, 19 квітня 2017 17:29

Програма розвитку закладів охорони здоров’я у Кропивницькому перебуває у фазі активної реалізації. Хід виконання робіт та їхню якість на двох об’єктах перевірив сьогодні, 19 квітня, міський голова Андрій Райкович.

Очільник міста завітав до міської лікарні №2 імені Святої Анни, де ведеться капітальний ремонт приміщення під облаштування гемодіалізного центру і побував у лікарні швидкої медичної допомоги, де ремонтуються палати майбутнього інсультного центру.

Приміщення, у якому хворі на ниркову недостатність кропивничани зможуть отримувати необхідну медичну допомогу належить до пам’яток архітектури, тож довгий час перед початком ремонту зайняла процедура погоджень проекту у різноманітних інстанціях. Сьогодні тут роботи тривають повним ходом: спеціалісти облаштовують інженерні комунікації водопостачання та водовідведення, прокладають мережу електропостачання.

- Це надзвичайно важливий для міста об’єкт охорони здоров’я, на його відкриття очікують десятки мешканців міста, для яких вчасно виконаний гемодіаліз – це питання життя, - відзначив Андрій Райкович. – Всі ремонтні роботи виконуються за кошти інвестора. Ми пов’язали майбутнє Центру зі всесвітньо відомою європейською компанією - виробником гемодіалізного обладнання Fresenius, яка має бездоганну репутацію. Після введення Центру в експлуатацію, місто візьме на себе всі зобов’язання по його утриманню, закупівлі необхідних матеріалів для проведення процедур, які надавадимуться кропивничанам абсолютно безкоштовно.

Якщо у лікарні Святої Анни реконструкція приміщення перебуває на початковому етапі, то створення інсультного центру - у розпалі. Будівельники виконують внутрішні і зовнішні оздоблювальні роботи, монтують сучасну систему вентиляції, облаштовують мережу опалення. Загалом, Центр розрахований на 50 ліжок. Тут буде створене і власне реанімаційне відділення.

- Якістю робіт я задоволений, - підкреслив Андрій Райкович за результатами інспекції. – Все зроблено на високому рівні. Паралельно ми вирішуємо і питання закупівлі необхідного медичного обладнання. А у нашому Центрі воно буде найновіше і найсучасніше, від провідних виробників. Загалом створення інсультного центру обійдеться місту близько шести мільйонів гривень, але здоров’я кропивничан того варте.

Головний лікар швидкої медичної допомоги Валерій Скороход прогнозує, що повністю всі роботи зі встановленням необхідного обладнання буде завершене до кінця червня поточного року.

Усі новини