Сучасний гемодіалізний центр у Кропивницькому прийняв перших пацієнтів

Понеділок, 18 вересня 2017 15:27

Перші дев’ять пацієнтів сьогодні, 18 вересня, розпочали проходження процедур у відділенні амбулаторного гемодіалізу міської лікарні №2 ім. Святої Анни, яке було урочисто відкрите на минулому тижні. В комфортних умовах, за участі кваліфікованого доброзичливого медперсоналу, вони почали отримувати таку життєво необхідну для них процедуру.

Разом із колективом гемодіалізного відділення приймав перших пацієнтів головний лікар діалізних центрів компанії "Фрезеніус" в Україні Володимир Новаківський. Він зазначив, що мав змогу відкривати аналогічні центри в багатьох містах України. Але до відділення у Кропивницькому ставиться з особливою відповідальністю: у його створення було вкладено чимало сил, коштів, досить відповідально підійшли до підготовки спеціалістів. Тому зараз є чим пишатись. Колектив згуртувався професійний, наполегливий та націлений на досягнення позитивного результату. 

– Моє завдання було навчити людей працювати із сучасною апаратурою, яка використовується в подібних медзакладах, – говорить Володимир Новаківський. – Загалом, я задоволений рівнем їхньої підготовки. А час покаже, як вони справлятимуться із своїми обов’язками. Думаю, враження, у пацієнтів залишатимуться завжди лише позитивними. Сьогодні вони прийшли до нас з довірою та позитивними очікуваннями, а ми постараємося виправдати всі їхні сподівання. 

А ось думки перших пацієнтів.

Євгенія Ілляшенко:

– Перейшла сюди я з обласної лікарні. Познайомилась із медиками. Всім задоволена. Раніше процедуру ми проходили двічі на тиждень, а тепер будемо тричі. Значить, підвищиться рівень життя, почуватиму себе краще. Загальні враження лише позитивні. На гемодіалізі я перебуваю вже два роки.

Ірина Вікторівна:

– Цю процедуру я вже проходжу два з половиною роки. До цього часу відвідувала аналогічне відділення в обласній лікарні. Все тут просто чудово, зручно для пацієнтів, нас тут чекали і створили всі належні умови.

Галина Костянтинівна:

– А для мене, як бачите створили особливі умови – маю змогу лежати і отримувати процедуру. Бо мені важко сидіти. Дякую за те, що дбають про нас важкохворих. Тепер впевнена, що у нас буде все добре.

Віктор:

– Я проходив процедуру і в Черкасах, і в обласній лікарні. Ось тепер буду тут. І радуюсь комфортним умовам перебування, наявності всієї необхідної апаратури, адже ми багато вже чого бачили. Маю надію, що тут мені буде набагато краще і жити буде легше, бо ми хворі, а я особисто вже п’ять років, дуже залежимо від доступності ось таких центрів, наявності кваліфікованого персоналу, необхідного обладнання, витратних матеріалів. Радію з того, що ця життєво необхідна для мене процедура стала більш доступною.

Лікар-анестезіолог Інна Грінь повідомила, що ці дев’ять пацієнтів раніше проходили процедуру гемодіалізу в обласній лікарні та аналогічному відділенні в Малій Висці. Тепер їм буде набагато комфортніше, бо не треба далеко добиратись. А для когось графік відвідування більш зручний – не буде нічних змін. Декому потрібна більша кількість процедур діалізу – і це стало можливим.

– Всі вони прийшли сюди з великою надією, а ми виправдаємо їхні сподівання, реалізовуватимемо всі знання, які здобули у Черкасах, в обласній лікарні. І надаватимемо послугу медичного діалізу якомога краще. – переконана Інна Грінь.

Це відділення гемодіалізу в міській лікарні №2 – амбулаторне. Тут перебуватимуть пацієнти, які вже кілька років отримують зазначену процедуру. Вони досить поінформовані, знають все про свою хворобу, як поводити себе в повсякденному житті, маючи діагноз ниркової недостатності. У них сформувався вже відповідний спосіб життя. Але до всього цього потрібно ще й регулярно проходити необхідну медичну процедуру очищення організму. Тож, завдання медиків допомогти людині боротися із важкою недугою.

Джерело: http://vechirka.com.ua/

Усі новини