Сучасний ЦНАП у Кропивницькому пройшов експертизу доступності членами ГО «Серце матері»

П'ятниця, 25 вересня 2020 16:28

Сьогодні, 25 вересня, сучасні можливості новітнього Центру надання адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс» у Кропивницькому  протестували члени  громадської організації “Серце матері”.

- Ми хочемо перевірити чи дійсно “Прозорий офіс” доступний для людей з інвалідністю,  - відзначила  голова громадської організації Людмила Шукрута, - І сьогодні на інспекцію до ЦНАПу приїхало близько двадцяти осіб, членів нашої організації.

Екскурсію для громадських інспекторів  провів заступник директора департаменту надання адміністративних послуг  Андрій Лаврусь.

Технічні новації супроводжують відвідувачів ЦНАПу від самого входу. Людина з інвалідністю може самостійно, а при необхідності  за допомогою охоронця піднятися на сучаному підйомнику до холу Центру. Тут її зустрічає адміністратор, який цікавиться, за якою послугою звернулася особа та надає всі необхідні рекомендації.

- Приміщення розподілено на зони за відповідними кольорами. Якщо громадянину необхідно оформити послугу реєстраційного характеру, їй необхідно пройти до приміщень помаранчевого кольору, соціального та пенсійного характеру — зеленого кольору, адміністративного — синього кольору. Крім того, є звуковий супровід електронної черги.

За словами Андрія Лавруся, кнопку виклику планують встановити згодом, попередньо протестувавши та визначивши найзручніше місце для її розміщення.

Під час візиту  заступник начальника управління, начальник відділу реєстрації  місця проживання особи Катерина Струк детально пояснила гостям, якого виду послуги надають спеціалісти відділу. Крім того, вона повідомила  про можливість отримання і віддалених послуг з питань реєстрації місця проживання у різних мікрорайонах Кропивницького.

- В майбутньому плануємо відкрити віддалені послуги і на селищі Новому. До того ж, маючи при собі банківську карту та при наявності всіх необхідних документів, кожен має змогу оплатити адміністративний збір безпосередньо на місці,це спрощує процедуру - зазначила Катерина Струк.

Члени громадської організації відвідали також  відділ пенсійних послуг та синю зону, де згодом будуть надаватися послуги з видачі паспортних документів, реєстрації транспортних засобів, обміну та видача нових посвідчень водія.

На завершення екскурсії, піднявшись ліфтом на третій поверх, відвідувачі  завітали до мистецької зали, де мали змогу помилуватися картинами місцевих художників та зробити фото на згадку.

- Тут, в одному приміщенні можна вирішити відразу багато  питань. Ми перевірили -   приміщення доступне для людей з інвалідністю, візочників. Ми розуміємо, що новий ЦНАП тільки відкрився, тож плануємо внести деякі пропозиції щодо покращення його доступності. А через пів року прийдемо ще раз перевірити. Загалом, у мене виникла ідея проводити тут майстер-класи, благодійні аукціони. Також будемо просити розглянути можливість перенести засідання громадської ради до нового ЦНАПу, бо це місце зручне для нас, - підсумувала Людмила Шукрута.

Усі новини