Своєчасна сплата місцевих податків та зборів – запорука соціального та економічного розвитку громади Кропивницького

П'ятниця, 17 грудня 2021 19:50

Сьогодні, 17 грудня, у Кропивницькій міській раді під головуванням заступника міського голови Михайла Бєжана відбулося чергове засідання комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і зборів.

Засідання розпочалося  із нагородження переможців конкурсу "Кращий роботодавець 2021 року". Конкурс проводився другий рік поспіль в рамках Програми розвитку малого і середнього підприємництва у  Кропивницькому на 2021-2023 роки.

Номінантами даного конкурсу є підприємства, яким вдалося створити конкурентний рівень заробітної плати, забезпечити працівників соціальними гарантіями, офіційним працевлаштуванням тощо та створити їм комфортні умови праці.

Переможцями у конкурсі "Кращий роботодавець року 2021 року" стали:

Серед підприємств промисловості з середньообліковою чисельністю працівників від 501 і більше осіб:

АТ "ЕЛЬВОРТІ" (голова правління - генеральний директора Калапа Сергій Георгійович);

ТОВ "ВЕРЕСЕНЬ ПЛЮС"(директор - Тертишний Євген Валерійович);

Серед підприємств будівельної галузі із середньообліковою чисельністю працівників до 20 осіб:

ТОВ "АРАКА" (директор - Хачатрян Тігран Самвелович);

ПП "КІРОВОГРАД БУДПРОЕКТ" (директор - Звенигородська Оксана Петрівна).

Михайло Бєжан  вручив переможцям заслужені  Дипломи Кропивницької міської ради.

За підсумками роботи комісії, протягом 2021 року у Кропивницькому зафіксовані певні позитивні результати, - відзначив Михайло Бєжан. – Зокрема, забезпечено  погашення податкової заборгованості по орендній платі за землю на
суму 2,8 млн грн, що в 3,5 раза більше ніж у 2020 році. Спостерігається також  позитивна динаміка у зменшенні податкового боргу до місцевих бюджетів: маємо його скорочення на 18,0 млн грн, або на 14,5% до початку 2021 року.

На засідання комісії було запрошено 13 суб’єктів господарювання, які допустили заборгованість до бюджету громади. В процесі підготовки до засідання троє з них погасили заборгованість на загальну суму 79,3 тис.грн.  Ще троє під час засідання повідомили про  наміри погасити заборгованість до кінця січня 2022 року. По інших суб’єктах господарювання контролюючим органам рекомендовано вирішувати питання погашення податкового боргу у судовому порядку.

Усі новини