Святкуємо Великдень вдома: вимоги карантину та рекомендації міської влади Кропивницького

П'ятниця, 2 квітня 2021 12:45

Сьогодні, 2 квітня, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка зустрівся із представниками різних релігійних конфесій, представлених у Кропивницькому, віряни яких відзначають християнське свято Великодня, а також юдейський Песах.

Ситуація із пандемією коронавірусу в обласному центрі не стає легшою, а тому міська влада закликає віруючих залишатися на свята вдома.  Зустріч у міській раді  мала на меті донести цю позицію і священнослужителям.

- Динаміка поширення коронавірусної інфекції, на жаль, поки що не дає надії на швидке покращення ситуації у Кропивницькому. Вірус мутує, перебіг хвороби ускладнюється, - звернув увагу представників релігійних громад Олег Колюка. - Міський голова Андрій Райкович постійно закликає містян неухильно дотримуватися карантинних вимог. Не варто нехтувати і вакцинацією, особливо людям поважного віку. Тож, заклик від міської влади  «Святкуємо Великдень дома!» - залишається актуальним і цьогоріч.

Ми закликаємо вірян бути свідомими громадянами, залишатися вдома і подивитися святкові служби дистанційно, наголосив секретар міської ради.

Під час зустрічі священнослужителям також нагадали про вимоги карантинної дистанції у приміщеннях: не більше однієї особи на кожні 4 м², необхідність суворого дотримання масочного режиму, наявність у місцях скупчення людей санітайзерів. Безпечної дистанції варто дотримуватися і на вулиці - ці вимоги обов'язкові для всіх. Навіть при толерантному ставленні поліціянтів, які не поспішали минулого року під час святкувань складати протоколи про порушення зі штрафними санкціями, це не означає, що правилами можна нехтувати і увага до їх дотримання може бути послаблена.

Міська влада налаштована на конструктивну співпрацю із представниками усіх релігійних конфесій і сподівається, у свою чергу, на повне розумінням і неухильне дотримання запроваджених карантинних  вимог.

Під час зустрічі обговорили й інші організаційні питання: зокрема, йшлося про благоустрій та освітлення прилеглих до культових  споруд територій, а також цвинтарів, адже слідом за святковими йдуть і поминальні дні, Олег Колюка надав відповідні доручення керівникам виконавчих органів міської ради та комунальних підприємств міста.

Усі новини