Театральною ходою відкрився у Кропивницькому фестиваль «Вересневі самоцвіти»

Четвер, 24 вересня 2020 09:44

У Кропивницькому стартував ювілейний,  50-ий  фестиваль театрального мистецтва “Вересневі самоцвіти”.

Відкрили свято театральною ходою. Її учасники  у танці та співах пройшлися центральними вулицями міста. Кропивничани ж зустрічали ходу естафетою духових оркестрів та бурхливими оплесками. 

Офіційне ж відкриття ювілейного сезону відбулося на Театральній площі Кропивницького, де зібралися шанувальники театрального мистецтва. Участь у відкритті «Вересфесту», як назвали цьогоріч фестиваль його організатори, взяв і міський голова Андрій Райкович.

- Щиро вітаю вас від імені громади міста Кропивницького на ювілейному святі театрального мистецтва  “Вересневі самоцвіти”.  Мені часто пропонують кількома словами визначити, яке наше місто. Найперше я говорю завжди, що це - місто-театр, - наголосив міський голова. - Я мав велику честь бути знайомим з онуком Карпенка-Карого Андрієм Юрійовичем Тобілевичем. Це був справжній хранитель Хутора Надія. Будемо сподіватися, що сьогодні з небесних висот всі корифеї споглядають за ювілейним дійством і радіють, що воно розпочинається у нашому місті - в центрі України, у Кропивницькому. Я щиро бажаю вам вдячних глядачів на кожній виставі. Карантин не дозволяє говорити про аншлаги, переповнені зали. Але традиційна емблема - театральна маска,  все одно переможе захисну. Все у нас буде добре, і до нашого славного міста обов’язково приїдуть не лише українські театри. Я бажаю щасливої долі “Вересневим самоцвітам”!

Триватимуть "Вересневі самоцвіти" із 23 по 27 вересня. Майданчиками для свята стануть театр імені Марка Кропивницького, Кіровоградська обласна філармонія, обласний театр ляльок, заповідник-музей "Хутір Надія" та педуніверситет ім. Винниченка.

Усі новини