Теплогенеруючі підприємства у Кропивницькому триматимуть котли «під парами»

Понеділок, 22 жовтня 2018 14:18

Погода ще дозволяє комунальникам у Кропивницькому якісно завершити підготовку до нового опалювального сезону. На це звернув увагу міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 22 жовтня.

- Але є серйозні застереження з отриманням номінації для одного з підприємств, мається на увазі ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА”, - відзначив очільник міста. – Мій заступник Олександр Мосін повернувся із Києва, де вів  непрості перемовини з Мінрегіоном і НАК «Нафтогаз України».  Формула стосунків з територіями у них залишається незмінною. Тому ми активізуємо процес підготовки розриву угоди з орендним підприємством. Якщо ТОВ «Кіровоградтепло» не отримає номінацій, не матиме гарантій, ми винесемо на сесію це питання. Але окремо я ще раз звертаю серйозну увагу тепловиків щодо готовності мереж.

Міський голова доручив теплогенеруючим підприємствам починати розігрів котлів і бути готовими до пуску теплоносія. Адже цього тижня вже можуть настати умови старту сезону опалення, коли середньодобова температура впродовж трьох днів поспіль буде не вищою за 8 С.

- Пуск тепла необхідно здійснити технічно грамотно, - наголосив Андрій Райкович. – І відповідальним за це будуть особисто керівники теплогенеруючих підприємств. Тиск у мережі має підвищуватися плавно, щоб уникнути гідроударів, поривів і, відповідно, розриття свіжовкладеного асфальту, як це було по вулиці Чорновола.

Усі новини