Теплопостачання у Кропивницькому увійшло в стабільний режим

Вівторок, 5 грудня 2023 11:39

Теплопостачання у Кропивницькому увійшло у нормальний стабільний  режим, тож минулий тиждень для тепловиків минув у звичному робочому ритмі. Це відзначив заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради сьогодні, 05 грудня.

Дрібні поломки, що траплялися, усували своєчасно. Ремонтна бригада КП “Теплоенегретик” ліквідувала порив на тепломережі за адресою Юрія Липи, 2. Фахівці добросовісно і оперативно ліквідували аварію і відновили теплопостачання.

КП “Теплоенергетик" очікує надходження другого модуля для твердопаливної котельні, яку будуватимуть в обласній лікарні. Щойно він надійде, розпочнуться монтажні роботи.

У той же час для загрозливою для КП «Теплоенергетик» залишається ситуація із арештом розрахункових рахунків через судові позови газопостачальної компанії «Нафтогаз України» зі стягнення заборгованості за газ.

- Справа розглядається у судовому порядку і хоч ми маємо заборгованість за газ 370 мільйонів гривень, а держава за різницю в тарифах має борг перед КП «Теплоенергетик» 490 мільйонів гривень, ризик арешту рахунків зберігається, - повідомив директор теплогенеруючого підприємства Олександр Чельник. – Але ми готуємося працювати за будь-яких умов розвитку ситуації.

Клопотів для КП «Теплоенергетик» додала і негода, що вирувала минулого тижня. Шквальний вітер призвів до обриву електроживлення водогону на селищі Новому, внаслідок чого відбулося знеструмлення насосів. Після відновлення енергопостачання стався порив водогону на станції другого підйому. Аварійну ситуацію фахівці КП «Теплоенергетик» швидко усунули і відновили водопостачання селища.

Така ситуація свідчить про нагальну необхідність облаштування для селища Нового резервного джерела водопостачання, тож створена робоча група має зробити необхідні висновки.

Усі новини