Тепловики Кропивницького наполегливо готують своє господарство до початку нового опалювального сезону

Четвер, 5 вересня 2019 14:09

У Кропивницькому фахівці КП «Теплоенергтик» наполегливо готують своє котлове господарство і мережі до нового опалювального сезону. Комунальники  добре розуміють всю відповідальність за  вчасну подачу тепла до житлового фонду і об’єктів соціально-культурної інфраструктури  обласного центру.

Хід та якість роботи тепловиків перевірили заступник міського голови Олександр Вергун та начальник головного управління житлово-комунального господарства Тетяна Савченко.

Доки дозволяє погода, спеціалісти підприємства міняють зношені трубопроводи  мережі теплопостачання. Сьогодні ремонтні бригади працюють на вулиці Космонавта Попова.

- Заміну труб теплотраси ми виконуємо тут за результатом минулорічного опалювального сезону, - відзначив директор КП «Теплоенергетик» Олександр Чельник. – У цьому місці було багато аварійних ситуацій, то ж ми вирішили упередити нові пориви. Працюємо в рамках жорсткої економії коштів, оскільки зробити потрібно ще чимало. Активно використовуємо для ремонту мереж труби від котелень, які вже не  експлуатуються і це нас здорово сьогодні виручає. Ще, як показав минулий рік, обов’язково необхідно поміняти ділянку трубопроводу на мережі від Піденно-Західної котельні до 101 мікрорайону. Але тут має включитися у роботу і Кропивницьке ВКГ, оскільки вода з  водогону у цьому місці заливає теплопровід.

Ситуація на котельнях теж по діловому активна. І, якщо  малі котли на території Кропивницького, вже перебувають у високій ступені готовності, то на ТЕЦ і на ПЗК ще в розпалі ремонтні  роботи і наладка обладнання.

- НА ТЕЦ працюють котли 1954 року випуску, і, звичайно, з року в рік вони вимагають до себе все більшої уваги, - підкреслив Олександр Чельник. – Ми враховуємо цей фактор у плануванні робіт міжопалювального періоду. ТЕЦ розпочне подачу тепла від двох котлів: №5 та №7. Котел №6 ми ставимо на капітальний ремонт. Вже приїжджали спеціалісти з Харкова, які візьмуться за цю справу. Реконструкція цього котла займе близько трьох місяців. Якщо зима буде не морозною, то матимемо можливість в опалювальний період підремонтувати ще один котловий агрегат.

Паралельно, спеціалісти КП «Теплоенергетик» завершують ремонтні роботи на пункті хімічної підготовки води, очищують шламоприйомники, штукатурять фасади робочих приміщень.

Усі новини