Територія усіх міських кладовищ у Кропивницькому буде благоустроєна до Великодніх свят

Понеділок, 10 квітня 2017 13:11

На усіх цвинтарях міста та меморіальних місцях до Великодніх свят наведуть лад. На цьому сьогодні, 10 квітня, під час апаратної наради, наголосив міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Тему благоустрою кладовищ на засіданнях у міській раді обговорюють не вперше. І позитивні зрушення в процесі наведення ладу вже є. Очільник міста озвучив результати власного інспектування.

- Завадівське кладовище, порівняно із тим, що було місяць тому, стало набагато чистішим. – зауважив Андрій Райкович. – Але зовсім скоро люди масово підуть чистити

могили до поминальних днів. Мешканці мікрорайону мені сказали, що там прийнято ходити безпосередньо на Великдень, тому прошу звернути на це увагу. Лелеківський та Далекосхідний цвинтар теж значно чистіші. Позитивні кроки є, роботи виконано немало. Проте попереду – ще багато завдань.

Міський голова зауважив, що з віддалених квадратів важливо терміново вивезти сміття, що зібрали люди, а біля цвинтарів встановити побільше сміттєвих контейнерів. Також комунальники збільшать кількість сміттєприбиральних машин, та розроблять чіткий графік, за яким вони рухатимуться.

Окремо міський голова наголосив на дотриманні порядку на меморіальних кладовищах. На Рівнянському цвинтарі вже чисто та охайно, а от комплекс Фортечні вали потребують копіткої роботи та великого трудового ресурсу. Обговорили під час апаратної наради і те, як курсуватиме громадський транспорт під час Великодніх свят. Кількість маршруток до цвинтарів у поминальні дні збільшать. А у Великодню ніч подовжать графік роботи громадського транспорту до усіх храмів.

Усі новини