"Ті, що зі сталі": у Кропивницькому відкрилася фотовиставка оборони Маріуполя

Понеділок, 21 листопада 2022 18:05

Фотовиставка робіт "Ті, що зі сталі" пресофіцера полку "Азов" Дмитра Козацького, відомого під позивним "Орест", відкрилася у Кропивницькому в науковій бібліотеці імені Чижевського сьогодні, 21 листопада.

Автор виставки, учасник оборони Маріуполя, відомий фотограф-хронікер Дмитро Козацький. Його світлини розповіли всьому світові про пекло, в якому опинилися оборонці міста, та про мужність українських військових. Світлини незламних азовців, які стали відомі на увесь світ і вражають своєю правдивістю, з’явилися у Кропивницькому завдяки олександрійцю Євгену Макаренку, котрий нині захищає Україну в Збройних силах.

- "Орест" звернувся до українців, аби ті поширювали його фотороботи з "Азовсталі", щоб увесь світ бачив, який незламний наш народ і його захисники. Сьогодні ми всі об’єдналися тут, щоб не тільки в цьому переконатися, а й подякувати за можливість жити і творити, - наголосила директорка бібліотеки Валентина Животовська.

Побачити світлини героїчного протистояння азовців прийшли і маріупольці, які нині мешкають у Кропивницькому.

- Ця виставка дуже вражає. Коли дивишся на фото героїв, переконуєшся, що ми є сильні, мужні, відчайдушні, незламні. Ми, маріупольці, всі пережили холод, голод, відсутність води, бомбардування. Але ми навіть учвити не могли, що пережили ці герої. Ми вдячні Дмитру Козацькому - "Оресту", який зумів це показати, - сказав керівник центру "ЯМаріуполь" Димитрій Голубченко.

В експозиції представлені 25 світлин "Азовсталі" та захисників Маріуполя, які стали символом незламності українського народу та його гідності.

Виставка працюватиме у бібліотеці протягом місяця.

Усі новини