ТОВ “Екостайл” закликає кропивничан дотримуватися правил поводження з твердими побутовими відходами

Вівторок, 2 листопада 2021 13:33

Ситуація із вивезенням та утилізацією твердих побутових відходів на території Кропивницького стала темою брифінгу прессекретарки ТОВ «Екостайл» Нелі Желамської у міській раді сьогодні, 02 листопада.

- У Кропивницькому стали набагато менше спалювати опале листя, покращенню ситуації  значною мірою посприяли суттєві розміри штрафних санкцій, передбачених за подібну діяльність. Втім, маємо іншу проблему - масове накопичення листя і гілля у контейнерах для твердих побутових відходів та на всіх контейнерних майданчиках міста, - відзначила  Неля Желамська. - Наразі об’єм листяного сміття у приватному секторі складає 80%, у спальних мікрорайонах —  60% від загального об’єму відходів.

Від 01 березня поточного року компанія «Екостайл» встановила у Кропивницькому 10 контейнерів для великогабаритних відходів, зокрема, будівельних.

- Протягом літа й осені їх переміщували згідно із встановленим графіком, аби мешканці усіх мікрорайонів мали можливість винести будівельне сміття після дрібних ремонтів. Наразі компанія, після  спільних з міською радою перемовин, прийняла рішення збільшити кількість таких великих контейнерів, - поінформувала Неля Желамська. - Але практика засвідчує, що повністю позбутися стихійного накопичення будівельного сміття і зібраного листя біля контейнерних майданчиків не вдається навіть після організації додаткових рейсів сміттєвозів. Компанія звертається до мешканців міста  з проханням вивозити будівельні відходи безпосередньо на сміттєзвалище по вулиці Байкальській, 124. Прийом таких відходів здійснюється безкоштовно.

Враховуючи, що на контейнерних майданчиках ЖЕО спостерігається  сезонне перенакопичення листя та гілля, головне управління ЖКГ міської ради  просить містян із розумінням поставитися до ситуації, що склалася, і в силу своїх можливостей посприяти її вирішенню.

- Зокрема, мешканці приватного сектору мають додаткові можливості або компостувати листя, або самотужки вивозити його на сміттєзвалище. Жителі ж районів багатоквартирної забудови можуть  виносити “зелені” відходи до спеціально відведених в ЖЕО місць. Вивезення звідти листя здійснюється силами житлово-експлуатаційних організацій. Маємо домовленість між міською владою та ТОВ “Екостайл” щодо безкоштовного прийому від ЖЕО такого виду сміття, - підкреслив начальник головного управління Віктор Кухаренко. -  Разом з тим, ми звернулися до ТОВ “Екостайл”, щоб товариство активніше включилося у вивезення твердих сезонних побутових відходів

Неля Желамська також озвучила проблему, пов’язану з оплатою за отримані від компанії послуги.

- Кілька місяців тому підприємство розпочало активну претензійно-позовну роботу з боржниками, оскільки кількість неплатників по місту не зменшується й залишається на рівні 40%. Наразі подано 94 судових позови, на 57  - вже відкрито позовні листи, ще 38 в роботі і 32 готуються до подачі, - повідомила речниця ТОВ “Екостайл”.

.

Усі новини