Транспортні підприємства звернулися до міської ради з проханням переглянути вартість проїзду у Кропивницькому

Четвер, 24 грудня 2020 16:07

Робота громадського транспорту в період карантину та вартість проїзду у Кропивницького стала темою робочої зустрічі заступника міського голови Олександра Вергуна із керівниками приватних підприємств – перевізників сьогодні, 24 грудня.

У розмові взяли участь представники транспортних підприємств обласного центру, які обслуговують міські автобусні маршрути в режимі маршрутного таксі.

За інформацією перевізників, нині у транспортній сфері життєдіяльності міста склалась вкрай критична економічно-фінансова ситуація  через обмеження  кількості пасажирів, визначені  постановою Кабінету Міністрів України на період дії карантинних протиепідемічних норм. Планований дохід від пасажирських перевезень, наголошують транспортники, підприємства не отримують. Відповідно, утворюється заборгованість із виплати заробітної плати та сплати податків. До того ж із 01 січня 2021 року підвищується рівень мінімальної заробітної плати. Враховуючи це, керівники підприємств вимушені звернутися до виконавчих органів міської ради з пропозицією переглянути розрахунки вартості проїзду в громадському транспорті.

- Аналогічна ситуація склалася і в комунальному підприємстві “Електротранс”, яке працює зі стовідсотковим випуском транспортних засобів у період пандемії та зазнає збитків через обмеження кількості пасажирів місцями для сидіння, - зауважив Олександр Вергун. - Тому необхідною умовою забезпечення повноцінного функціонування  міського пасажирського транспорту є підвищення вартості проїзду. Це об’єктивний процес.

За результатами зустрічі, Олександр Вергун запропонував керівникам підприємств-перевізників надати до управління розвитку транспорту та зв’язку нові розрахунки вартості проїзду для вивчення та перевірки. За результатами їх розгляду будуть прийняті відповідні рішення.

Усі новини