Триває другий потік курсів із цифрової грамотності для кропивничан

П'ятниця, 16 липня 2021 16:09

Кропивницька міська рада продовжує спеціальну короткострокову програму для подолання цифрової освітньої нерівності серед жителів міста — триває другий потік відповідних курсів. Програма має на меті підвищення рівня цифрових навичок та компетентностей в суспільстві для представників різних цільових груп населення і створена в рамках реалізації Концепції розвитку цифрових компетентностей громадян.

Навчання проходять на базі НВО № 6 "Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, центр естетичного виховання "Натхнення" Кіровоградської міської ради Кіровоградської області" щовівторка і щоп'ятниці. Група складається із 11 осіб.

Організатори курсів розраховують, що слухачі після навчання  використовуватимуть різні електронні сервіси, оплачуватимуть комунальні послуги і передаватимуть показники лічильників не виходячи з дому. А зареєструвавшись у соціальних мережах, будуть в курсі найсвіжіших новин в Україні та світі, і з власною електронною скринькою, яку їм також допоможуть створити, убезпечать себе від певних проявів кібершахрайства.

Крім того, за словами начальника Управління інформаційних технологій Кропивницької міської ради Оксани Бабаєвої , враховуватиметься думка слухачів щодо тем із цифрової грамотності, які їх цікавлять найбільше, і цим питанням буде відведено окреме заняття.

Усі новини