Тролейбуси з автономним ходом протестували маршрут №5 у Кропивницькому

Вівторок, 26 лютого 2019 13:27

Вже від середи, 27 лютого, у Кропивницькому запрацює новий тролейбусний маршрут № 5 «Проспект Промисловий – Залізничний вокзал». Сьогодні ж тролейбуси з автономним ходом, які будуть його обслуговувати зробили свій  перший, пробний виїзд на лінію.

На новий  маршрут виїдуть чотири тролейбуси, ще один перебуватиме у резерві. Про це повідомив директор КП «Електротранс» Олександр Луценко. За його словами, технічно всі транспортні засоби готові до експлуатації, а водії пройшли необхідне навчання і з нетерпінням чекають справжньої роботи.

Маршрут №5 стартує від кільця 101-го мікрорайону, йтиме повз автостанцію №2, де повертатиме праворуч на вулицю Яновського, перед Кропивницьким мостом братиме ліворуч та вулицею Великою Пермською виїжджатиме до спортивної школи. По Великій Перспективній біля магазину «Депот» тролейбус звертатиме на Преображенську, потім, проспектом Винниченка і вулицею Вокзальною через мікрорайон Ковалівка прямуватиме за звичним для електротранспорту маршрутом до залізничного вокзалу.

Перший виїзд тролейбус  здійснюватиме о 5.30, – уточнив Олександр Луценко. – Електротранспорт з автономним ходом їздитиме кожні півгодини і повертатиметься в ДЕПО о 23.00. Тролейбуси незабаром будуть оснащені JPS-трекерами, щоб пасажири Кропивницького могли відслідковувати їх на EasyWay як і ті, що працюють на лініях зараз.

Олександр Луценко також зауважив, що після будівництва дороги по вулиці Кропивницького від вулиці Гагаріна до Полтавської, новітні тролейбуси будуть спрямовані цією транспортною розв’язкою до нового автовокзалу.

Усі новини