Туристичний потенціал Кропивницького стане потужнішим

П'ятниця, 24 січня 2020 11:41

У міській раді Кропивницького відбулася  зустріч заступника міського голови Андрія Паливоди  з керівниками ресторанно-готельного бізнесу. Під час зустрічі підприємцям презентували програму  "Розвиток туристичної галузи міста Кропивницького на 2020-2022 роки" та концептуальну версію туристичного вебпорталу.

- Кропивницький є достатньо привабливим для туризму містом. Йому є чим насправді вразити своїх гостей, - відзначив Андрій Паливода. – У той же час хотілося б, щоб інформації про наш обласний центр було набагато більше у загальному доступі. Саме тому і отримала своє життя нова галузева програма з розвитку сфери туризму у Кропивницькому.

Андрій Паливода детально зупинився на усіх напрямках, куди будуть спрямовані заходи нової програми, відзначив її сильні сторони і шляхи вирішення нагальних проблем у галузі туризму.

Серед пріоритетів :

  • розвиток туристично-рекреаційної інфраструктури;
  • збільшення кількості туристів та екскурсантів;
  • збільшення обсягу щорічних надходжень до міського бюджету від провадження туристичної діяльності;
  • зростання рівня зайнятості населення в індустрії туризму;
  • розвиток кадрового потенціалу в сфері туризму;
  • промоція туристичного потенціалу міста; 
  • створення конкурентоспроможного на національному та міжнародному ринках туристичного продукту, здатного максимально задовольнити туристичні потреби мешканців та гостей міста;
  • формування позитивного іміджу міста Кропивницького шляхом постійного розповсюдження інформації про туристичний потенціал міста на регіональному, державному та міжнародному рівнях;
  • розвиток матеріально-технічної бази і сучасної інфраструктури туризму;
  • ефективне використання природного, історико-культурного та туристично-рекреаційного потенціалу;
  • здійснення системної рекламно-інформаційної діяльності, підтримка в’їзного та внутрішнього туризму;
  • створення сприятливих умов для залучення вітчизняних та іноземних інвестицій в туристичну галузь;
  • створення умов для збільшення кількості платоспроможних туристів, проведення унікальних фестивалів та театралізованих екскурсій.

Андрій Паливода назвав також десять головних заходів програми, що будуть втілюватися у життя найближчим часом.. До них належать створення сучасного туристичного веб-порталу із розробкою мобільного додатку «Кропивницький туристичний», виготовлення інформаційно-презентаційної та сувенірної продукції. встановлення інформаційно-туристичних стендів, участь у міжнародних, національних, регіональних туристичних. виставках та форумах, проведення рекламних прес та інфо турів, виготовлення проморолика про туристичний потенціал міста, організація та проведення туристичного форуму, проведення соціологічних досліджень та опитувань в галузі туризму для здійснення аналізу та оцінки її стану, організація та проведення заходів, присвячених туризму.

- На спеціалізованому туристичному вебсайті буде розміщена актуальна інформація про туристичні об’єкти Кропивницького, місця, де можна зупинитися переночувати, заклади харчування, - підкреслила менеджер проекту Марина Пемахова. – Важливо, що інформація буде  подана двома мовами: українською і англійською.

Важливим у практичній реалізації цієї програми є тісна взаємодія органів міської влади і бізнесових кіл обласного центру і з цим погодилися усі учасники зустрічі. Сорок керівників готельного і ресторанного бізнесу міста отримали спеціально розроблені буклети з контактною інформацією, за якою можна буде надати свої пропозиції щодо співпраці та участі в організації і проведенні  заходів, спрямованих на популяризацію туристичного  потенціалу Кропивницького.

Усі новини